Την εισαγωγή “ψηφιακού ευρώ” υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, υποστηρίζοντας ότι θα φέρει “μεγάλο άλμα στην καινοτομία” και στην ανάπτυξη.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Λίντνερ τονίζει ότι “θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ για ένα μεγάλο άλμα στην καινοτομία, καθώς τα ψηφιακά μετρητά μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη ανάπτυξης για την οικονομία”.

Απαντώντας σε ερωτήματα χρηστών του Twitter, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι “τα ψηφιακά μετρητά θα γίνουν ευρέως αποδεκτά ως συμπλήρωμα ή ισοδύναμο υποκατάστατο των νομισμάτων μόνο εφόσον προστατεύεται το απόρρητο, χωρίς δηλαδή την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων και στοιχείων των καθημερινών συναλλαγών”.

Σημείωσε ακόμη ότι στόχος του είναι η καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, “όχι όμως με γενική καχυποψία σε ευρεία βάση”, ενώ σε ό,τι αφορά τη χρήση του ψηφιακού ευρώ, προέβλεψε ότι θα υπάρξουν πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες θα αναπτύξουν ιδέες “που σήμερα δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε”. Δε γίνεται πάντως λόγος για κατάργηση των μετρητών, διευκρίνισε ο Κρίστιαν Λίντνερ, παραδεχόμενος ωστόσο ότι είναι άγνωστο εάν τα μετρητά τελικά θα αντέξουν.

Διαβάστε ακόμη

Μπορεί να σας έχει «μπλοκάρει» η εφορία και να μην το ξέρετε

Το Πρωθυπουργικό stop στην Αλεξανδρούπολη, τα (μη) νέα για τις υποκλοπές, ο Μασούτης, ο Κρητικός και τα μικρά σούπερ μάρκετ, τα σπίτια του Ελληνικού και η Αρχαιολογία 

Πέθανε ο τραπεζίτης Έβελιν ντε Ρότσιλντ: Πώς «ένωσε» τη δυναστεία – Ο ρόλος του στην Rothschild & Co