Ευρώπη

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πάνω από το 78% των ενηλίκων στην ΕΕ είναι εμβολιασμένοι (vid)

  • newsroom


«Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και ειδικότερα η ταχεία εξάπλωση της Όμικρον καθιστούν τον εμβολιασμό ακόμη πιο σημαντικό», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν

«Σήμερα, πάνω από το 78% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ είναι εμβολιασμένοι», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της σε όσους βοήθησαν να γίνει δυνατός αυτός ο στόχος, στο προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης και σε όσους διασφαλίζουν την ταχεία παράδοση των εμβολίων.

«Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και ειδικότερα η ταχεία εξάπλωση της Όμικρον καθιστούν τον εμβολιασμό ακόμη πιο σημαντικό», δήλωσε επίσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο ίδιο μήνυμά της στο Twitter, η πρόεδρος της Επιτροπής τονίζει ότι «ο εμβολιασμός, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτικών δόσεων, είναι η καλύτερή μας προστασία αυτή τη στιγμή», και προσθέτει ότι υπάρχουν αρκετές δόσεις, ώστε όλοι να μπορούν να εμβολιαστούν.

«Ας προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία μας να νικήσουμε αυτόν τον ιό», αναφέρει στο μήνυμά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Επίσης, η πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο ξεκίνησε στην Ευρώπη η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και ότι από τότε όλες οι χώρες έχουν διανύσει «μεγάλο δρόμο».

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται νέα ναυτιλιακά ομόλογα στην ελληνική κεφαλαιαγορά – Καταλύτης οι μεταλλάξεις της πανδημίας

Προϋπολογισμός: Τι «στήριξε» τα έσοδα τον Νοέμβριο

Μoderna: Πιέσεις από μετόχους για τιμές – πατέντες στα εμβόλια