Ευρώπη

Πορτογαλία: Η χώρα θα καλωσορίσει Βρετανούς τουρίστες από τις 17 Μαΐου

  • newsroom


«Ελπίζουμε να καλωσορίσουμε όλους τους Βρετανούς τουρίστες από τις 17 Μαΐου”, επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να ανακάμψει φέτος ο τουρισμός στην Ευρώπη

Η Πορτογαλία είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους Βρετανούς τουρίστες από τις 17 Μαΐου με την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει εμβόλιο κατά της covid-19 ή να έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού, δήλωσε σήμερα η Ρίτα Μάρκες υπουργός Τουρισμού της χώρας.

«Ελπίζουμε να καλωσορίσουμε όλους τους Βρετανούς τουρίστες από τις 17 Μαΐου», επεσήμανε η Μάρκες μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να ανακάμψει φέτος ο τουρισμός στην Ευρώπη.

Η Πορτογαλίδα υπουργός εξήγησε ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα είτε επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους κατά της covid-19, είτε ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία “απλή και ξεκάθαρη”.

Οι Βρετανοί θα πρέπει επίσης να μπορούν να συμμετάσχουν στο πράσινο, ψηφιακό πιστοποιητικό προκειμένου να μπορούν να ταξιδεύουν, τόνισε η Μάρκες.

Διαβάστε ακόμη:

Eλλάκτωρ: Πιεστικά τα προβλήματα ρευστότητας, αναγκαία η αύξηση κεφαλαίου

Διεθνή ΜΜΕ: Η Ελλάδα ρίχνει μια αχτίδα αισιοδοξίας στην Ευρώπη με το 30ετές ομόλογο

Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου: Μια κυρία στα… βαθιά των ιχθυοκαλλιεργειών