Την επιτάχυνση της ψηφιοποπίησης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, διατηρώντας παράλληλα την πειθαρχία στα δημοσιονομικά, σχεδιάζει η νέα κυβέρνηση συνασπισμού με Καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς, που ανακοινώθηκε σήμερα στη Γερμανία.

Επίσης, όπως αναφέρεται στη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι αρχηγοί των SPD, Πράσινων και FDP και την οποία είδε το Reuters, τα τρία κόμματα θέλουν από το 2023 να επιστρέψουν σε αυστηρά όρια χρέους.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού σκοπεύει ακόμη να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις στην πράσινη τεχνολογία, αλλά και να ενισχύσει την οικονομική και νομισματική ένωση της ΕΕ, εισάγοντας μια νέα εποχή στις σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Reuters, οι τρεις ηγέτες έδειξαν ότι η νέα κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

«Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ) έδειξε την ευελιξία του. Σε αυτήν τη βάση, θέλουμε να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη, να διατηρήσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους και να προχωρήσουμε σε βιώσιμες και φιλικές προς το κλίμα επενδύσεις», αναφέρεται στο έγγραφο της συμφωνίας.

«Η περαιτέρω ανάπτυξη των κανόνων δημοσιονομικής πολιτικής θα πρέπει να βασίζεται σε αυτούς τους στόχους, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά τους έναντι των προκλήσεων της εποχής. Το ΣΣΑ θα πρέπει να γίνει πιο απλό και διαφανές, προκειμένου να ενισχυθεί και η επιβολή του».

Η νέα κυβέρνηση υπό τον Όλαφ Σολτς αναμένεται να ορκιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά την επικύρωση της Προγραμματικής Συμφωνίας, στις 177 σελίδες της οποίας περιγράφονται οι πολιτικές στις οποίες κατέληξαν οι αρχηγοί των τριών κομμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Θετικό πρόσημο για την Ελλάδα – «Ναι» στην εκταμίευση της δόσης των 644 εκατ. ευρώ

Τουρκία: Η λίρα παραπαίει και ο Ερντογάν ψάχνει σωτήρες

Γερμανία: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Ο Όλαφ Σολτς αναλαμβάνει την Καγκελαρία