Η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία έχει δεχθεί έντονη κριτική γιατί υποτίμησε την απειλή του αυξανόμενου πληθωρισμού, πέρυσι κατέβαλε μπόνους στο προσωπικό που ξεπερνά το ποσό των 23 εκατομμυρίων λιρών, όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Observer.

Σύμφωνα με όσα αναδημοσιεύει  η ηλεκτρονική έκδοση του Guardian, το συνολικό ποσό που μοιράστηκε ανήλθε στα 23.325.265 εκατ. στερλίνες, σημειώνοντας αύξηση άνω του ενός εκατ. στερλινών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα μπόνους μοιράστηκαν σε τουλάχιστον 4.260 εργαζόμενους, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στις 5.471 στερλίνες κατ’άτομο, αν και ελάχιστα διοικητικά στελέχη έλαβαν από 15 έως 20 χιλιάδες στερλίνες.

Ο ίδιος ο διοικητής της BoE, Άντριου Μπέιλι, είχε δεχτεί έντονη κριτική νωρίτερα φέτος, όταν δήλωσε πως οι Βρετανοί εργαζόμενοι θα πρέπει να σταματήσουν να απαιτούν αυξήσεις μισθών προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός. Το πακέτο ετήσιων απολαβών του Μπέιλι ανήλθε στις 597.592 στερλίνες. Αν και σύμφωνα με δημοσιεύματα στις αρχές της χρονιάς είχε αρνηθεί την πρόταση για αύξηση της αμοιβής του κατά 1,5%.

Η Λιζ Τρας, υπουργός Εξωτερικών και πρωτοπόρος στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον στον πρωθυπουργικό θώκο δήλωσε ότι θέλει να αναθεωρήσει την εντολή πληρωμής της Τράπεζας της Αγγλίας. Ο Μπέιλι από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι κεντρικές τράπεζες να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα αλλάξει η οικονομία με την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας

Ηλεκτρονικό κατάστημα πούλησε παπούτσια 2,8 εκατ. ευρώ χωρίς να εκδώσει αποδείξεις

Ελευθέριος Χατζόπουλος: Οι νέες επενδύσεις του «βασιλιά» της συσκευασίας (pic)