Ευρώπη

Τζόνσον: Δεν αίρεται το lockdown μέχρι τις 19 Ιουλίου

  • newsroom


Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα επανεξετάσει τα δεδομένα μετά από δύο εβδομάδες και δεν αποκλείεται να αποσύρει όλους τους περιορισμούς - Όπως είπε ο Τζόνσον στόχος είναι μέχρι τις 19 Ιουλίου να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις τα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού

Παράταση των μέτρων για τον κορωνοϊό μέχρι τις 19 Ιουλίου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μπόρις Τζόνσον.

Όπως αναφέρει το BBC, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εκτιμά ότι η παράταση δεν θα χρειαστεί να υπερβεί τις τέσσερις εβδομάδες.

Επίσης, είπε ότι εκδηλώσεις και διοργανώσεις όπως το Euro 2020 και κάποιες θεατρικές παραστάσεις, δεν θα διακοπούν.

Ακόμη, οι τελετές όπως οι γάμοι και οι κηδείες θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται με τουλάχιστον 30 παριστάμενους, με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα επανεξετάσει τα δεδομένα μετά από δύο εβδομάδες και δεν αποκλείεται να αποσύρει όλους τους περιορισμούς.

Το λογικό και σωστό είναι να περιμένουμε λίγο ακόμα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε να λάβει τη δύσκολη απόφαση για το εάν θα προχωρήσει στην άρση του lockdown στις 21 Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο ιός να προκαλέσει χιλιάδες επιπλέον θανάτους οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Η επιλογή όπως είπε είναι να δώσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) μερικές εβδομάδες ακόμα ώστε να εμβολιαστούν ακόμη περισσότεροι πολίτες. Όπως είπε είναι σωστό και λογικό να περιμένουμε “λίγο ακόμα”.

Οι στόχοι μέχρι τις 19 Ιουλίου

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόσθεσε ότι μέχρι τις 19 Ιουλίου ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις τα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού.

Αυτό περιλαμβάνει όλους τους ενήλικες άνω των 50 ετών, όλες οι ευπαθείς ομάδες και όλους τους εργαζόμενους στους τομείς της Υγείας και της φροντίδας που έχουν λάβει την πρώτη δόση μέχρι τα μέσα Μαΐου. Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι θα επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί για τους άνω των 40 ετών. Στόχος είναι πρόσθεσε να έχει εμβολιαστεί κάθε ενήλικας με την πρώτη δόση έως τις 19 Ιουλίου, ενώ αποκάλυψε ότι οι από αύριο θα κληθούν να κλείσουν ραντεβού όσοι ανήκουν στην ηλιακιακή ομάδα 23 έως 24 ετών.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η Alpha Bank έχει τη στήριξη των μετόχων της για την αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ.

Αντικειμενικές αξίες: Μέτρα προστασίας για τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη

Daily Mail: Η TUI ακυρώνει τουριστικά πακέτα για Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία