Πολύ περισσότερο του αναμενόμενου υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Μάρτιο, καθώς η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών κατέρρευσε, αν και η απότομη μείωση φάνηκε να είναι αποτέλεσμα των στοιχείων της Ιρλανδίας, τα οποία είναι συνήθως ευμετάβλητα.

Πιο συγκεκριμένα, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurostat ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις 20 χώρες που μοιράζονται το ευρώ μειώθηκε κατά 4,1% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο και κατά 1,4% σε ετήσια βάση.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μηνιαία μείωση 2,5% και αύξηση 0,9% σε ετήσια βάση.

Βουτιά 26,3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιρλανδία σε επίπεδο μήνα και κατά 26,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η Eurostat σημείωσε ότι η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία της Ιρλανδίας επανεξετάζει τη μεθοδολογία υπολογισμού της εποχικής προσαρμογής της βιομηχανικής παραγωγής.

Η Eurostat ανέφερε ότι η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών – αγαθά όπως κτίρια και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών – μειώθηκε κατά 15,4% τον μήνα. Σε ετήσια βάση, η μείωση ανήλθε σε 2,1%.

Όλες οι άλλες συνιστώσες της βιομηχανικής παραγωγής μειώθηκαν, εκτός από τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά , όπου σημειώθηκε αύξηση κατά 2,8% σε επίπεδο μήνα, χαμηλότερη ωστόσο κατά 0,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Όλα έτοιμα για την 3η δόση των 1,7 δισ. ευρώ

Mubadala: Αυτή είναι η νέα επένδυση του κολοσσού από το Αμπού Ντάμπι στην Ελλάδα

Το βραχυκύκλωμα του ΔΕΣΦΑ στην Ελευσίνα και η παρέμβαση της Motor Oil

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ