Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, διαλύοντας το μεγάλο υπουργείο που είναι υπεύθυνο για την επιχειρηματικότητα, την ενέργεια και τη βιομηχανική στρατηγική, με στόχο να ανταποκριθεί καλύτερα στη δέσμευσή του να τονώσει την οικονομία και να ανατρέψει την τύχη του κόμματός του πριν από τις εκλογές που αναμένονται το επόμενο έτος.

Ο Σούνακ χώρισε το τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS) και το Τμήμα Ψηφιακών, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS) για να δημιουργήσει τέσσερα νέα χαρτοφυλάκια, συμπεριλαμβανομένου ενός για την επιστήμη και την καινοτομία, που αποτελεί, όπως σχολιάζει το Reuters, ένα προσωπικό πάθος. Συγκεκριμένα,  διόρισε τον Γραντ Σαπς  υπουργό ενεργειακής ασφάλειας, τον Γκρεγκ Χαντς πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος και τον Κέμι Μπάντενοχ υπεύθυνο επιχειρήσεων και εμπορίου.

Διόρισε επίσης τη Μισέλ Ντόνελαν  ως υπεύθυνη επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας, επικεφαλής ενός νέου κυβερνητικού υπουργείου, ενώ η πρώην υπουργός στέγασης Λούσυ Φρέιζερ αναλαμβάνει γραμματέας πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και αθλητισμού.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πολυεκατομμυριούχος, ο οποίος κάποτε εργαζόταν σε hedge fund, προσπαθεί να κατευθύνει την οικονομία σε μια παρατεταμένη περίοδο διψήφιου πληθωρισμού και στασιμότητας, μια κατάσταση που επιδεινώθηκε από το εκτοξευόμενο κόστος της ενέργειας.

Δέχεται επίσης πίεση για να προσπαθήσει να αποδείξει την πεποίθησή του ότι η Βρετανία μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσοντας νέους εμπορικούς δεσμούς με διεθνείς εταίρους.

Διαβάστε ακόμη

Dronamics: Προσλαμβάνει 200 πιλότους για drones στο πλαίσιο συνεργασίας με την Golden Cargo

Τράπεζα Πειραιώς: Κατέχει το 36,22% της MIG – Υποβάλλει δημόσια πρόταση

Φράγκου: Στα 185 πλοία ο στόλος της – Νεότευκτο φορτηγό παρέλαβε η Navios Maritime Partners