Συνεχίζει την ενίσχυση του στόλου της εισηγμένης Navios Maritime Partners η Αγγελική Φράγκου. Η εταιρεία παρέλαβε ένα νεότευκτο φορτηγό πλοίο. Πρόκειται για το τύπου kamsarmax «Navios Meridian» χωρητικότητας 81.000 dwt το οποίο ναυπηγήθηκε στις κινεζικές γιάρδες της NACKS.

Η εταιρεία έχει σε εξέλιξη σχέδιο ανανέωσης του στόλου της με πωλήσεις παλιότερης ηλικίας πλοίων και απόκτησης σύγχρονων. Μέσα σε έναν χρόνο έχει πουλήσει συνολικά 16 πλοία εισπράττοντας 450 εκατομμύρια δολάρια. Μέσα στο 2022 άρχισε την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου σε όλους τους τομείς ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο στόλος της αποτελείται από 185 πλοία συνολικής χωρητικότητας 16,5 εκατομμυρίων τόνων με μέσο όρο ηλικίας τα 9,5 έτη.

Η Αγγελική Φράγκου έχει δηλώσει:

«Η διαφοροποιημένη προσέγγισή μας εξυπηρέτησε καλά τους μετόχους μας, παρά τις πρωτοφανείς μακροοικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιβράδυνσης της ανάπτυξης της Κίνας, της ουκρανικής σύγκρουσης και ενός πιο περιοριστικού χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος που προκαλούν οι κεντρικές τράπεζες λόγω της ποσοτικής σύσφιξης και του πληθωρισμού» και προσέθεσε:

«- Στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αξιοποιήσαμε τη δύναμη της αγοράς με την πώληση δύο πλοίων ηλικίας 16 ετών έναντι 220 εκατ. δολαρίων, ενώ παράλληλα αντισταθμίσαμε τον κίνδυνο των νεότευκτων πλοίων μας μέσω μακροχρόνιων ναυλώσεων.

– Χρησιμοποιήσαμε επίσης τη δύναμη του ισολογισμού μας για να εισέλθουμε στην κατηγορία των δεξαμενόπλοιων Aframax, εκ των οποίων τέσσερα από τα έξι δεξαμενόπλοια που έχουμε παραγγείλει έχουν μακροχρόνιες ναυλώσεις».

Το περασμένο καλοκαίρι η Navios Maritime Holdings πούλησε en bloc τον στόλο της που αποτελείτο από 36 φορτηγά πλοία, συνολικής αξίας 835 εκατομμυρίων δολαρίων στην Navios Maritime Partners L.P.

Η Αγγελική Φράγκου μετά τον εσωτερικό αυτό μετασχηματισμό δημιούργησε τη δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, και την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ξηρού φορτίου εισηγμένη στις ΗΠΑ, σε αριθμό πλοίων.

Διαβάστε ακόμη

BNP Paribas: Προς επαναγορά μετοχών €5 δισ. το 2023

PROJECT CONNECT: Η πρώτη online πλατφόρμα για νέους που θέλουν να εισέλθουν στη ναυτιλία (pics)

ΒP: Ανακοίνωσε κέρδη – ρεκόρ 27,7 δισ. δολ το 2022