Η συμφωνία για τη νέα ΣΣΕ είχε ως αποτέλεσμα αποτραπούν οι δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών.

Καταλυτικής σημασίας ήταν ο ρόλος που διαδραμάτισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Ήταν από το πρωί στο υπουργείο όπου έγιναν οι συζητήσεις μεταξύ εργοδοσία και πληρωμάτων και ζήτησε με επιχειρήματα να επικρατήσει σύνεση.

Η νέα σύμβαση είναι μονοετούς διάρκειας, ενώ με την εύρεση της χρυσής τομής για τη νέα ΣΣΕ απετράπη ένα σοβαρό πλήγμα στην οικονομία αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η Ένωση εμπέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Με βάση τις εξελίξεις, τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, την βοήθεια από όλους τους εμπλεκόμενους και την υπογραφή συμφωνίας των όρων για την νέα συλλογική σύμβαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες έγιναν για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΡΝ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των καταστάσεων και έχοντας την αμέριστη στήριξη τους, συμμετέχοντας και αποφασίζοντας μαζικά στις γενικές συνελεύσεις αλλά και στις απεργίες που η συμμετοχή τους είναι στο απόλυτο 100%, καταφέραμε να προχωρήσουμε στην συμφωνία για την νέα συλλογική σύμβαση.

Διαβάστε ακόμη:

Οι 10 αλλαγές που έρχονται σε εισφορές και συντάξεις

H Αθήνα στο top 10 της Ευρώπης για ξενοδοχειακές επενδύσεις (pics)

Βασίλης Γκρίσιν: Από τα ψηλά της αγοράς στην πτώση και τους τίτλους τέλους