Κέρδη ύψους 516,2 εκατομμυρίων δολαρίων σημείωσε το 2021 η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Navios Maritime Partners LP συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου. Τα έσοδα ανήλθαν στα 713,2 εκατομμύρια, η καθαρή ρευστότητα από τη διαχείριση πλοίων ανήλθε στα 277,2 εκατομμύρια. Το EBITDA έκλεισε στα 426,5 εκατομμύρια.

Η εταιρεία επένδυσε ένα δισεκατομμύριο δολάρια για τη ναυπήγηση 18 νεότευκτων πλοίων τα οποία θα παραλάβει έως το 2024. Στο δ΄ τρίμηνο η εταιρεία απέκτησε τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 5.300 κουτιών το καθένα ενώ πούλησε δύο container vessels 16 ετών για συνολικά 220 εκατομμύρια δολάρια.

Από τη μακροχρόνια ναύλωση 11 container vessels η εταιρεία εξασφάλισε έσοδα 670 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δ΄ τρίμηνο τα κέρδη ανήλθαν στα 117,5 εκατομμύρια, τα έσοδα ανήλθαν στα 268,1 εκατομμύρια, η καθαρή ρευστότητα από τη διαχείριση των πλοίων στα 129 εκατομμύρια και το EBITDA στα 117,5 εκατομμύρια.

Η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το 2021 ξανασχεδιάσαμε τη δημόσια ναυτιλιακή εταιρεία. Σήμερα, η Navios Partners είναι μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, διαφοροποιημένη σε 15 τύπους πλοίων σε τρία τμήματα, εξυπηρετώντας περισσότερες από 10 τελικές αγορές. Κάθε τμήμα λειτουργεί ανεξάρτητα από το άλλο για να μετριάσει τη μεταβλητότητα. Αν και δεν περιμένουμε ότι αυτό θα λειτουργήσει τέλεια, πιστεύουμε ότι η ποικιλομορφία θα μειώσει επαρκώς την αστάθεια και θα δημιουργήσει ευελιξία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων λειτουργίας και χρηματοοικονομικής πολιτικής καθώς ναυλώνουμε, αγοράζουμε και πουλάμε πλοία και χρηματοδοτούμε τις δραστηριότητές μας».

Διαβάστε ακόμα:

Τουρισμός: Ανάκαμψη με πρόβλεψη για 80% του 2019 στη ζήτηση για ταξίδια φέτος στην Ευρώπη

Goldman Sachs: Οι ελληνικές τράπεζες σε πολυετές σημείο καμπής – Αφήνουν πίσω τους κινδύνους

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πώς βγάζει τα περισσότερα εκατομμύρια έξω από τα παρκέ