Μία από τις ισχυρότερες πλοιοκτήτριες του κόσμου, η Αννα Αγγελιούση και οι γιοί , Φραγκίσκος και Αντώνης Κανελλάκης, της έκαναν δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αγορά ιατρικού και νοσληλευτικού εξοπλισμού. Το ποσό δόθηκε μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Ο ελληνικός εφοπλισμός συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα χρήματα δόθηκαν για την άμεση προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού που περιλαμβάνει 100 monitors ζωτικής λειτουργίας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 9 αναπνευστήρες ΜΕΘ, 22.000 στολές προστασίας ιατρικής κλάσης Ι και 25.000 μάσκες αναπνευστικής προστασίας τύπου FFP3.

Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα είναι στυλοβάτης και αρωγός της ελληνικής κοινωνίας. Και αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ανάγκες είναι πολλές κυρίως για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών μέσω του συλλογικού της οργάνου, την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» άρχισε από την πρώτη μέρα της πανδημίας, εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη τους εθνικού συστήματος υγείας.

«Στην πρωτόγνωρη αυτή δοκιμασία που βιώνει η πατρίδα μας μαζί με ολόκληρο τον πλανήτη, βαλλόμενη από την πανδημία του κορονοϊού, η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω του συλλογικού της οργάνου, την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» και παράλληλα με την ιδιωτική πρωτοβουλία, ξεκίνησε εκστρατεία ειδικού σκοπού συγκέντρωσης χρημάτων για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα προϊόντα» επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Θεόδωρος Βενιάμης.

«Σε στενή συνεργασία με την ελληνική πολιτεία, η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια δηλώνει παρούσα να ενισχύσει με εφόδια το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας που βρίσκεται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία. Ενδεικτικά, ήδη προσφέρθηκαν 105 αναπνευστήρες ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…» σημείωσε ο κ Βενιάμης.