Το πρώτο δεξαμενόπλοιο VLCC που μπορεί να καίει LNG ή αμμωνία ενέταξε στον στόλο της η Maran Tankers Management, συμφερόντων της Μαρίας Ι. Αγγελικούση.

Όπως έγραψε το newmoney.gr στις αρχές της εβδομάδας, το πλοίο είναι εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο, ένα ακόμη πλοίο του ομίλου που έχει τον συντριπτικά μεγάλο αριθμό πλοίων του υπό ελληνική σημαία.

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίας από το VLCC τις οποίες παρουσιάζει σήμερα το newmoney.gr

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το πρώτο μας Dual Fuel VLCC, το Antonis I. Angelicoussis, στο στόλο της Maran Tankers Management.

Το πλοίο παραδόθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2023 από τη Samsung Heavy Industries (SHI) και ονομάστηκε προς τιμήν του ιδρυτή του Ομίλου μας, Αντώνη Ι. Αγγελικούση (1918-1989).

Έχει χωρητικότητα φορτίου 320.500 DWT και σχεδιάστηκε για να είναι τόσο εξαιρετικά αποδοτικό όσο και φιλικό προς το περιβάλλον – στην πραγματικότητα θα είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον VLCC με χαμηλές εκπομπές ρύπων που  πλέει  σήμερα στις θάλασσες!

Του ευχόμαστε καλές θάλασσες και ανέμους και ευχαριστούμε όλη την ομάδα της MTM επί του πλοίου και στη στεριά για τον επιτυχή σχεδιασμό, την κατασκευή και την παράδοση αυτού του πλοίου!»

H εταιρεία έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για την κατασκευή άλλων τριών VLCC αδελφών αυτού που παρέλαβε. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να παραλάβει το «Maria I.Angelicoussis», τον Μάρτιο του 2023 το «Maran Danae» και τον Ιούνιο του 2023 το «Μaran Dione».

Ο στόλος της εταιρείας έχει στο νερό 53 πλοία εκ των οποίων 38 είναι VLCC, 14 suezmax και ένα Aframax. Στα 43 από αυτά είναι υψωμένη η ελληνική σημαία, ποσοστό 81,1%.

Διαβάστε ακόμη

Τι κρύβεται πίσω από το ράλι του χρυσού – Η χώρα που αγόρασε μυστικά 100 τόνους μέσα σε λίγες ημέρες

Η θρυλική έρευνα των 7 χωρών που άρχισε το 1960 σε Κρήτη και Κέρκυρα – Αυτοί ήταν οι παγκόσμιοι νικητές της μακροβιότητας

Synest: Το θεματικό πάρκο, 2 ώρες από την Αθήνα, όπου σχηματίζονται ουρές επισκεπτών κάθε Σαββατοκύριακο