Ναυτιλία

Αποχώρησε από τη HELMEPA η Κριστιάνα Πρεκεζέ

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Τι αναφέρει στην επιστολή της

Ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της HELMEPA έκλεισε. Μετά από 33 χρόνια σημαντικής παρουσίας και προσφοράς αποχώρησε από τον Οργανισμό η Κριστιάνα Πρεκεζέ. Με επιστολή της βάζει και επισήμως τέλος στο σημαντικό αυτό  κομμάτι της επαγγελματική της πορείας ενώ κάνει μία σύντομη καταγραφή της ιστορίας της HELMEPA  όπως την έζησε.

Η επιστολή

«Μοιάζει σαν χθες, όταν πρώτη φορά συνάντησα τον αείμνηστο Γιώργο Π. Λιβανό, εμπνευστή της HELMEPA και τότε Πρόεδρο της, στην παρουσίαση του επιμορφωτικού προγράμματος της ένωσης το 1988, επάνω στο πλοίο «ΠΗΓΑΣΟΣ» του κ. Ανδρέα Ποταμιάνου. Περιστοιχιζόταν από εξέχουσες προσωπικότητες στο χώρο της ναυτιλίας, μέλη καθώς και θερμούς υποστηρικτές της HELMEPA και μιλούσε με πάθος για το όραμα του, την ατομική και συλλογική δέσμευση στη ναυτιλιακή κοινότητα, με στόχο να προστατεύσουμε τις θάλασσες μας.

Ελληνοαμερικανίδα κι εγώ, πίστεψα στον Γ. Λιβανό, και επέλεξα να μείνω στην Ελλάδα από τότε. Η HELMEPA ήταν πρωτοποριακή για την εποχή της όταν ξεκίνησε και παραμένει επίκαιρη σήμερα όσο ποτέ, στο πλαίσιο των όσων γνωρίζουμε για τις απειλές στο περιβάλλον και την αναγκαιότητα προστασίας των ωκεανών που η διεθνής κοινότητα πλέον απαιτεί.

Μια σειρά δυναμικής ηγεσίας καθοδήγησε τη HELMEPA στο να δώσει «τον καλό αγώνα» και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που εργάστηκα στη Γραμματεία του οργανισμού τα τελευταία 33 χρόνια και είχα την τιμή να γνωρίσω τους προηγούμενους Προέδρους και τα Μέλη των Συμβουλίων, που διαδέχτηκαν τον Ιδρυτή.

Νοιώθω υπερήφανη που συνέβαλα στην επιτυχία πολλών πρωτοβουλιών στη διάρκεια των ετών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πάντοτε με την υποστήριξη των εθελοντών μελών: τη διοίκηση, το management και τους συνδέσμους των διαχειριστριών εταιρειών, τους αξιωματικούς, τους εισηγητές των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τους εθελοντές εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα και πολλούς άλλους.

Ακόμη, είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τη HELMEPA στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό-ΙΜΟ, τα Ηνωμένα Έθνη στη Ν. Υόρκη, τη UNEP/MAP, την Αμερικανική και Καναδική Ακτοφυλακή, την Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας-AMSA, τον Ευρωπαικό Οργανισμό Περιβάλλοντος, το Συμβούλιο Εμπειρογνωμώνων του Green Award και άλλους διεθνείς και διακρατικούς φορείς.

Ως Εκτελεστική Συντονίστρια, είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με διάφορα ενδιαφέροντα projects και να έρθω σε επαφή με πολλούς αφοσιωμένους επαγγελματίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους με τους οποίους είχα τη χαρά να συνεργαστώ, ανάμεσα τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού, εκπροσώπους δημόσιων και μη-κυβερνητικών οργανισμών, αδελφών ενώσεων καθώς και του τύπου και των ΜΜΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είδα τη HELMEPA να μεγαλώνει και να ωριμάζει διαχρονικά μέσα από διάφορες προκλήσεις, καταφέρνοντας να μην παρεκτραπεί από την αρχική ιδέα και το όραμα του Γ. Λιβανού και της Ιδρυτικής Διακήρυξης.

Έχοντας αρνηθεί την ανάληψη της θέσης του γενικού διευθυντή, είναι καιρός να προχωρήσω γυρίζοντας σελίδα στην επαγγελματική μου ζωή. Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προσβλέπω να αξιοποιήσω τις γνώσεις και εμπειρίες μου σε ένα νέο, αξιόλογο σκοπό ή ενδιαφέρουσα ιδέα.

Φεύγοντας, εύχομαι στη νέα Πρόεδρο και το Συμβούλιο μια επιτυχημένη θητεία. Στα στελέχη της Γραμματείας εύχομαι ανθεκτικότητα και να συνεχίσουν να νοιώθουν υπερήφανοι για τη δουλειά τους και το έργο της HELMEPA

Τέλος, προσβλέπω στο να μείνουμε σε επαφή και ελπίζω ειλικρινά να ξανασυναντηθούμε στο κοντινό μέλλον».

Διαβάστε ακόμη:

Συναγερμός για τα δίκτυα ηλεκτρισμού – Παραμένουν χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές στην Αττική

Iσχυρό ενδιαφέρον για τους δύο Πύργους της Lamda Development στο Ελληνικό

Έρχονται τα family offices για golden boys που θα «αγοράζουν» Ελλάδα

Απόρρητο Απόρρητο