Η Imperial Petroleum Inc. (Nasdaq: IMPP) ανακοίνωσε χθες ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και εξουσιοδότησε τα στελέχη της εταιρείας να επαναγοράζουν, από καιρό σε καιρό, έως και 10.000.000 δολάρια κοινών μετοχών της. Οι μετοχές μπορούν να αγοραστούν σε συναλλαγές ανοικτής αγοράς ή σε ιδιωτικές διαπραγματεύσεις, σε χρόνους και τιμές που κρίνονται κατάλληλες από την εταιρεία, και το πρόγραμμα μπορεί να ανασταλεί ή να διακοπεί ανά πάσα στιγμή.

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση δύο δεξαμενόπλοιων, του aframax Stealth Haralambos, κατασκευής 2009 και του product tanker Aquadisiac, κατασκευής 2008, συνολικής χωρητικότητας περίπου 163.716 dwt.

Το συνολικό τίμημα αγοράς για τις εν λόγω αγορές σε 71 εκατ. δολάρια. Και τα δύο πλοία θα παραδοθούν χωρίς ναύλωση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2024. Η εταιρεία αναμένει να χρηματοδοτήσει το τίμημα αγοράς με μετρητά. Η συναλλαγή με τις θυγατρικές της οικογένειας Βαφειά, εγκρίθηκε από την επιτροπή ελέγχου της εταιρείας που αποτελείται από ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

H Imperial κατέρριψε το α΄6μηνο του 2023 ρεκόρ κερδών εκτοξεύτηκαν από τις 304.101 το 2022 στα 52.550.587 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη 

Οι τιμές των προϊόντων και το δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού

Ο… ανασχηματισμός (που διαψεύδεται), το ματς Εφης-Stefanos, το mega χτύπημα της ΓΕΚ και η κρίσιμη ημέρα της αναβάθμισης

Βασιλάκης (AEGEAN): «Μεγαλύτερο από ποτέ το δίκτυο και η προσφορά θέσεων – Σημαντική ανάκαμψη στα ταξίδια των Ελλήνων»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ