Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε για πρώτη φορά σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, το πλήρως ανακαινισμένο κρουαζιερόπλοιο «Crystal Symphony» της εταιρείας Crystal Cruises έχοντας προγραμματίσει 12 συνολικά αφίξεις στην Ελλάδα για το 2023.

 

Στον Πειραιά έγινε και το πρώτο home port του πλοίου το οποίο ξεκινά, έτσι, τα ταξίδια του.

Το Crystal Symphony, ανακαινίστηκε, πλήρως, σε χρόνο ρεκόρ 18 μηνών, από την Crystal, στα ναυπηγεία Fincantieri στην Τεργέστη. Μαζί με την ανακαίνιση και του άλλου πλοίου της εταιρείας του Crystal Serenity, η συνολική επένδυση έφτασε τα 160 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Σπύρος Αλμπέρτης Αντιπρόεδρος στις Λιμενικές Λειτουργίες, στο Σχεδιασμό Δρομολογίων και τη Διαχείριση Καυσίμων, της Crystal Cruises. το «Crystal Symphony θα έχει σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας υψηλών απαιτήσεων στην Ελλάδα» σημειώνοντας ότι θα εντάξει και τη Θεσσαλονίκη από το 2025 στο πρόγραμμα home porting που θα κάνει.

«Η Ελλάδα είναι μπουτίκ τουριστικός προορισμός, που ταιριάζει απόλυτα στο ύφος της εταιρείας μας. Με προορισμούς που είναι μοναδικοί και ακόμα ανεξερεύνητοι μπορεί, με τη συνδρομή και τη δική μας, να γίνει ένα luxury destination, που ανταποκρίνεται στο κορυφαίο επίπεδο κρουαζιέρας, όπως είναι η Crystal Cruises» συμπλήρωσε.

Σε σχέση με την πορεία του κλάδου σημείωσε ότι πλέον «έχει πλέον χτιστεί η εμπιστοσύνη πάλι με τους επιβάτες και τα πλοία έχουν ανεβάσει το ποσοστό πληρότητας, που κάποιες εταιρείες ακόμα κρατούσαν χαμηλά, περί του 60% λόγω της μεταβατικής κατάστασης από τον covid-19».

 

Σύμφωνα με τον κ. Αλμπέρτη, «στη Μεσόγειο και ειδικά στην Ελλάδα η τουριστική σεζόν συνέχεια μεγαλώνει. Έχουμε εταιρείες που έχουν ξεκινήσει χειμερινές κρουαζιέρες, άρα σίγουρα οι αριθμοί στο τέλος του 2023 θα είναι πολύ ανεβασμένοι σε σχέση με το 2019. Αυτή τη στιγμή, τα στατιστικά της κρουαζιέρας δείχνουν μια αύξηση της τάξεως του 10% με 15%, με πλοία στο 80% με 85% της πληρότητας».

Το Crystal Symphony φιλοξενεί 606 επιβάτες διαθέτοντας σουίτες με χειροποίητα φινιρίσματα, εστιατόρια ειδικής εστίασης, όπως το Umi Uma by Nobu Matsuhisa Restaurant and Sushi Bar και την Osteria d’Ovidio, ένα νέο γήπεδο pickleball, χώρους ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων και μια κορυφαία στον κλάδο αναλογία χώρου προς φιλοξενούμενο (1 προς 93,1 κυβικά πόδια). Επίσης διαθέτει το νέο Aurōra Spa που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, του γενικού εμπορικού διευθυντής του ΟΛΠ Ρόνι Τσεν, αντιδημάρχου Πειραιά Αθηνάς Γλύκα, Χαρβαλάκου της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της Crystal Cruises, Cristina Levis (στη φωτό με τον συντάκτη του newmoney Μηνά Τσαμόπουλο.) Παρών ήταν και ο αρχηγός του λιμενικού, Αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης.

Διαβάστε ακόμα

Το κρυφό ταλέντο, ο Τσίπρας… τα μαλλιά και η δουλειά, το σκληρό πόκερ για τον ΒΟΑΚ, ο Χάρης και η Cenergy

Αυτοκινητόδρομοι: Πετούν το «γάντι» Vinci και Hocthief για τις τιμές των διοδίων

Βασίλης Γκρίσιν: Μετά το «κανόνι», το σφυρί για 2 οικόπεδα στη «νησίδα του Ανιέλι» στους Παξούς (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ