Εκδήλωση για τα Ποσειδώνια και τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων παρουσίας στη ναυτιλιακή αγορά οργάνωσε η Diligent Holdings. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 με την απόκτηση του πρώτου της φορτηγού πλοίου που τέθηκε υπό τη διαχείρισή της, μεγέθους Handysize, από την Ιαπωνία. Η αγορά αυτή αντιπροσωπεύει την συμβολική επιστροφή και εκ νέου ενασχόληση επένδυση του ομίλου στην ναυτιλία με νέα δομή, ύστερα από ένα σύντομο διάστημα αποχής. Στη συνέχεια ο στόλος υπό διαχείριση της Diligent αυξήθηκε με επιλεκτικές κινήσεις στα 15 πλοία στο σύνολο, τα οποία ήταν μόνο ιαπωνικής κατασκευής/ναυπήγησης, αποτελούμενα από 9 της κατηγορίας Supramax και 6 της κατηγορίας Handysize.

Την περσινή χρονιά, η Diligent Holdings εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες, προχώρησε στην πώληση 5 πλοίων μικροτέρων σε μέγεθος, μειώνοντας έτσι την μέση ηλικία του στόλου στα 11 χρόνια, εξασφαλίζοντας παράλληλα τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για το επερχόμενο πλάνο επέκτασης της εταιρίας σε μεγαλύτερα μεγέθη πλοίων.

 

Ο CEO της Diligent Δ. Μίχαλος με τον Μιχάλη Στασινόπουλο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Diligent Holdings, Δ. Μίχαλος «έπειτα από μια ριζική ανανέωση του προσωπικού μας, η οποία ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2020 (στα τμήματα Chartering, Operations, Technical, Crew, Safety,Marine και Accounting), η δραστήρια ομάδα του μάνατζμεντ, αποτελείται τώρα πλέον απο 30 επαγγελματίες υψηλών προδιαγραφών του ναυτιλιακού χώρου, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και διακρίνονται για τον επαγγελματισμό και το ήθος τους. Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε ένα αυστηρό πλάνο συντήρησης ολόκληρου του στόλου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και απαιτήσεις των ΑΑΑ ναυλωτών/συνεργατών μας, διατηρώντας παράλληλα την απόδοση και λειτουργία καθενός από τα πλοία μας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Από φέτος  συμμετέχει στους Διεθνείς Οργανισμούς της Rightship, Intercargo και Bimco. Η Diligent εισέρχεται πλέον σε μια νέα εποχή. Αποτελεί ξεχωριστό προνόμιο για μας η δυνατότητα που μας δόθηκε να γιορτάσουμε φέτος, με αφορμή την εκδήλωση αυτή, το ορόσημο της μιας δεκαετίας για την εταιρία μας, με φίλους και συνεργάτες μας, και περιμένουμε με ανυπομονησία τις προκλήσεις και ευκαιρίες που θα βρεθούν μπροστά μας την επόμενη δεκαετία της συνεχιζόμενης και επιτυχημένης πορείας μας στον χώρο της Ναυτιλίας.»

Ο Δ. Μίχαλος με στελέχη της εταιρείας και καλεσμένους στην εκδήλωση

Διαβάστε ακόμα:

Βασίλης Κέρτσικωφ: Ο Χρυσός Σκούφος και η πικρή γεύση από τις φουρτούνες σε στεριά και θάλασσα (pics)

Αλέξανδρος Σίνκα (TTSA): Τι σημαίνει για την Ελλάδα το project του 1 δισ. ευρώ (pics)

Το χρυσάφι της ΕΥΔΑΠ, ο έρωτας του Capital Group με την Ελλάδα, το χαρτί που… καίει τη Λύκος και ο Μασούτης που (δεν) πουλάει