Τους κορυφαίους απόφοιτους της Σχολής Ναυπηγών Μηχανικών και Ναυπηγών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, βράβευσε ο νορβηγικός νηογνώμονας DNV. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της DNV στον Πειραιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής, και ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυπηγών Μηχανικών και Ναυπηγών Μηχανικών, Καθηγητής Γ. Ζαραφωνίτης.

Ο Πρύτανης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την DNV για την πρωτοβουλία και τόνισε τη σημασία της βράβευσης αυτής όχι μόνο ως επιβράβευση των προσπαθειών των αποφοίτων, αλλά και ως επιβεβαίωση της ποιότητας των αποφοίτων του ΕΜΠ από έναν κορυφαίο παγκοσμίως οργανισμό όπως η DNV. Ως αποτέλεσμα της ισοβαθμίας δύο αποφοίτων στην τρίτη θέση, η τελετή αναγνώρισε τέσσερις αποδέκτες αντί των συνηθισμένων τριών.

“Η ναυτιλιακή βιομηχανία βιώνει σημαντικές μεταμορφώσεις, αλλά αυτό δεν επηρεάζει μόνο το παγκόσμιο εμπόριο, αλλά την οικονομία και την κοινωνία στο σύνολό της”, δήλωσε ο Ιωάννης Χιωτόπουλος, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Περιφερειακός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της DNV Maritime:

“Αυτό καθιστά κρίσιμη την επένδυση στους αυριανούς ηγέτες σήμερα. Με την καθιέρωση του Βραβείου Αριστείας, θέλουμε να δείξουμε τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε την επόμενη γενιά, τους νέους που θα αναλάβουν την πρόκληση να οδηγήσουν τη ναυτιλία σε μεγαλύτερη βιωσιμότητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια”.

Το Βραβείο Αριστείας αντικατοπτρίζει τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της DNV και του ΕΜΠ, καθώς πολλοί από τους εργαζόμενους της εταιρείας στην Ελλάδα είναι απόφοιτοι του ΕΜΠ. Η DNV συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη των μελλοντικών ναυπηγών μηχανικών, παρέχοντας πρακτική εμπειρία μέσω της πρακτικής άσκησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και προσφέροντας δωρεάν σεμινάρια σε όλους τους φοιτητές της Σχολής Ναυπηγών Μηχανικών και Ναυπηγών Μηχανικών του ΕΜΠ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το 2021 η DNV Hellas πρότεινε στη Σύγκλητο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) την καθιέρωση ενός βραβείου αριστείας για τους τρεις καλύτερους αποφοίτους της Σχολής Ναυπηγών Μηχανικών και Ναυπηγών Μηχανικών, το οποίο έγινε δεκτό. Η πρώτη τελετή βράβευσης, για τους αριστούχους αποφοίτους του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2022.

Διαβάστε ακόμη

«Φωτιά» οι τιμές στα ακίνητα: Ανοδικά και το α’ τρίμηνο 2023 με αύξηση 5,5% στις τιμές πώλησης και 4,2% στα ενοίκια

Τα προεκλογικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Ζαννής και το Chateau Miraval, τα δικαστήρια HSBC και MIG, η Μεγάλη Παρασκευή και ο Μπλε Κέδρος

Οι 5 ελληνικές startups που εξασφάλισαν χρηματοδότηση κόντρα στο κλίμα – Πόσα κεφάλαια κατάφεραν να συγκεντρώσουν