Εγκρίθηκε από τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές η εισαγωγή της United Maritime Corporation, της spin off εταιρείας της Seanergy Maritime Holdings στον δείκτη του Nasdaq. Στη νέα εταιρεία η Seanergy θα παραχωρήσει το παλαιότερο πλοίο της, το “Gloriuship” χωρητικότητα 171.314 τόνων dw ναυπηγημένο το 2004.

Η United Maritime Corporation θα εφαρμόσει ένα διαφορετικό σε σχέση με τη Seanergy, επιχειρηματικό μοντέλο με επενδύσεις σε διάφορους ναυτιλιακούς σε κλάδους εκτός των capesize πλοίων όπως δεξαμενόπλοιa ή/και μικρότερα φορτηγά πλοία. Η Seanergy θα διανείμει όλες τις κοινές μετοχές της United Maritime στους μετόχους αναλογικά με το χαρτοφυλάκιό τους. Η διανομή θα γίνει στις 5 Ιουλίου. Η Seanergy θα διανείμει σήμερα 28 Ιουνίου όλες τις κοινές μετοχές της United με τη μορφή μερίσματος.

Η αναλογία είναι μία μετοχή United για κάθε 118 μετοχές Seanergy. Οι μέτοχοι της Seanergy δικαιούνται επίσης και το τακτικό μέρισμα των 0,025 δολαρίων ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της United στο Nasdaq αναμένεται μετά την 5η Ιουλίου 2022, με το σύμβολο «USEA».

«Η δημιουργία της spin-off εταιρείας αποτελεί στρατηγική επιλογή που παρέχει τη δυνατότητα επένδυσης σε άλλους κλάδους της ναυτιλίας. Η διανομή του 100% των κοινών μετοχών της United είναι μία ακόμα σημαντική ανταπόδοση αξίας στους μετόχους μας. Ταυτόχρονα, η αδιάλειπτη πληρωμή μερισμάτων από την Seanergy αποδεικνύει την πρόθεσή μας να επιβραβεύουμε τους μετόχους μας» επισημαίνει ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy, Σταμάτης Τσαντάνης:

«Η υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού συμβαίνει σε μια περίοδο βελτιωμένης αγοράς σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους και αναμένουμε περαιτέρω βελτίωση των ναύλων για τα Capesize κατά το δεύτερο μισό το 2022 και τα επόμενα χρόνια».

Επίσης ξεκαθάρισε ότι η η Seanergy θα συνεχίσει να αποτελεί ένα «pure player» στα cape όπως κάνει μέχρι τώρα έχοντας στόλο με αυτού του τύπου φορτηγά πλοία.

Διαβάστε ακόμη:

Δ. Ανδριόπουλος (DIMAND): «Φτιάξαμε μέταλλο» στις κρίσεις, θα αντιμετωπίσουμε ακόμη μια

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ: Σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό και σε ποιες δεν χρειάζεται

Μήνα – μήνα οι αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων (πίνακας)