Ο Εμάνουελ Γκριμάλντι τιμήθηκε ως Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2023.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που την έχει λάβει δύο φορές την διάκριση αυτή με την προηγούμενη να είναι το 2011.

Όπως ανέφερε ο διοργανωτής  Nigel Lowry κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου, «η κριτική επιτροπή έλαβε υπόψη της πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Πρώτον, την επιτυχημένη προεδρία του κου Γκριμάλντι  στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο. Είναι ακούραστος στην προώθηση του κλάδου και συχνά ευθυγραμμίζεται με τις ελληνικές θέσεις σε πολλά από τα πιο σημαντικά ζητήματα. Δεύτερον, η οικογενειακή του επιχείρηση, ο Όμιλος Grimaldi Group, υπήρξε ηγέτης στην πράσινη ναυτιλία και σημαντικός εκφραστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων “Αυτοκινητόδρομοι των Θαλασσών» και προσέθεσε:

 «Η φετινή χρονιά αποτέλεσε ορόσημο για τον όμιλο. Συνολικά έχει υπό κατασκευή 24 πλοία με κόστος άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεγάλων πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων με αμμωνία. Τέλος, συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα. Η πιο γνωστή επένδυση του κ. Γκριμάλντι  είναι η Minoan Lines. Ωστόσο, φέτος κέρδισε δύο διαγωνισμούς για επενδύσεις σε ελληνικά λιμάνια – Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο – σημαντικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της διεθνούς εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία στο σύνολό της».

Από την πλευρά του ο Ναπολιτάνος εφοπλιστής παραλαμβάνοντας το βραβείο είπε:

«Το να κερδίσω αυτή την αναγνώριση είναι πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα και το να την παραλάβω απόψε μπροστά σε ένα τόσο διακεκριμένο κοινό, το οποίο εκπροσωπεί την ελίτ  της ελληνικής ναυτιλίας, με κολακεύει ακόμη περισσότερο. Θέλω να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή των Lloyd’s List Greek Shipping Awards για αυτό το επίτευγμα – πρόσθεσε – το οποίο έρχεται σε ένα σημείο της μακράς καριέρας μου, όπου καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την προώθηση της διεθνούς ναυτιλίας όχι μόνο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όντας στο τιμόνι του Ομίλου Grimaldi, αλλά και σε θεσμικό επίπεδο, με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου» και κατέληξε λέγοντας:

«Θέλω να πιστεύω ότι το βραβείο αυτό αποτελεί επίσης αναγνώριση της δια βίου δέσμευσής μου, ακόμη πιο έντονη την τελευταία δεκαετία, για την περαιτέρω ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών και των logistics στην  Ελλάδα, μια χώρα στην οποία αισθάνομαι πραγματικά σαν στο σπίτι μου»..

Σε ποιους κλάδους θα επενδύσει το νέο Επενδυτικό Ταμείο που δημιουργείται

Ευρωβαρόμετρο: 7 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι η χώρα έχει ωφεληθεί από την ένταξη στην ΕΕ

«Χρυσός» πίθηκος: «Πράσινοι» διάδρομοι τον σώζουν από την εξαφάνιση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ