Ναυτιλία

Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων: Προετοιμασία για επανεκκίνηση

  • newsroom


Προσεκτική προετοιμασία για την υποδοχή των πλοίων στους ελληνικούς προορισμούς

Σε πυρετώδεις προετοιμάσεις βρίσκεται η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, ώστε η επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα να γίνει χωρίς προβλήματα, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕΚΦΝ επισημαίνει:

«Εν όψει της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας, η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), ευρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους Φορείς που έχουν αρμοδιότητα στην προετοιμασία υποδοχής των πλοίων στους ελληνικούς προορισμούς, ώστε να υπάρχει ομαλότητα σε όλα τα στάδια εξυπηρέτησης αυτών, καθώς και των μεταφερομένων επιβατών – τουριστών.

Στο πνεύμα αυτό, έρχεται σε επικοινωνία με τηλεδιασκέψεις με τους Δημάρχους, τους Φορείς διαχείρισης των λιμένων, καθώς και με τους τοπικούς παράγοντες παραγωγικών τάξεων της έδρας των προορισμών κρουαζιέρας. Στην επικοινωνία αυτή, κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων είναι η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που επιβάλλονται την περίοδο αυτή, προκειμένου για την προστασία μετάδοσης της πανδημίας.

Παράλληλα και με την ευκαιρία, εξετάζονται και άλλου είδους μέτρα που αφορούν τους λιμένες όπως:

  • Αυτά που προβλέπονται στους ελέγχους για επιβάτες προερχόμενους από Χώρες Non Schengen, όπως χαρακτηρίζονται ως μέτρα entry / exit
  • Τα σχετικά με την ασφάλεια (security) μέτρα που προβλέπονται ΔΚ ISPS
  • Διαδικασίες παραλαβής στερεών και υγρών αποβλήτων και καταλοίπων, οι γνωστές ευκολίες reception facilities καθώς κ.ά.

Η επικοινωνία αυτή της Ενώσεως βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ήδη πραγματοποιηθεί με τους Φορείς της Σαντορίνης, Μυκόνου και Κατακόλου, όπου ήτο εποικοδομητική, με τη δήλωση της πλευράς των τοπικών φορέων ότι, ήδη έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, για ό,τι πρέπει να υπάρχει σε προετοιμασία, από πλευράς υποδοχής των κρουαζιεροπλοίων και των μεταφερομένων με αυτά επιβατών – τουριστών».

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα μοιραστεί το νέο πακέτο των €2 δισ. για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Η πρόταση της Naval Group για τη ναυπήγηση των 4 φρεγατών

Μακρόν, Κάρολος και Μεντβέντεφ εν Αθήναις, η μεγάλη μέρα της Τρ. Πειραιώς, τα ακίνητα Γουλανδρή και Εφραίμογλου και τα εξώδικα των «Μπάκων»!