Ψήφισμα ενέκρινε ο Διεθνής Ναυτιλιακός οργανισμός – ΙΜΟ με το οποίο εκφράζει την εκτίμηση του για τις υπηρεσίες του απερχόμενου γ.γ. Kitack Lim προς τον Οργανισμό, επαινεί την ηγεσία του και τα πολλά επιτεύγματα του ΙΜΟ κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών της θητείας του, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης της στρατηγικής ορόσημο του 2023 για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, η ακούραστη αποφασιστικότητά του να εξασφαλίσει τη διυπηρεσιακή συνεργασία για την ανάπτυξη κατάλληλων απαντήσεων στην ανθρωπιστική κρίση που επηρεάζει την ευημερία των ναυτικών και προκλήθηκε αρχικά από την πανδημία COVID-19 και στη συνέχεια από γεωπολιτικές συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης σύρραξης στην Ουκρανία.

Κατά την έγκριση του ψηφίσματος, η Συνέλευση του ΙΜΟ αμακήρυξε τον Kitack Lim ως Επίτιμο Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην έδρα του ΙΜΟ παρουσιάστηκε το βιβλίο ιστορίας του ΙΜΟ με τίτλο «Safer shipping, cleaner seas – A celebration of 75 years of IMO», μια πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Lim.

Για να σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της θητείας του ως Γενικού Γραμματέα του ΙΜΟ, ένα πορτραίτο του Kitack Lim αποκαλύφθηκε στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τον Yoon Yeocheol, Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας και Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας της Κορέας στον ΙΜΟ. Ζωγραφισμένο από τον καλλιτέχνη της ναυτιλίας Robert Lloyd, θα εκτεθεί στην έδρα του ΙΜΟ, μαζί με τα πορτραίτα άλλων πρώην γενικών γραμματέων του ΙΜΟ.

Μεταξύ αυτών που απέτισαν φόρο τιμής στον Γενικό Γραμματέα Lim κατά την αποχαιρετιστήρια γιορτή του ήταν η Katy Ware, Μόνιμη Αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας στον ΙΜΟ, ως χώρα υποδοχής του ΙΜΟ, ο Víctor Jiménez Fernández, Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΙΜΟ, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ισπανίας στον ΙΜΟ, και ο Captain Ian Finley, Μόνιμος Αντιπρόσωπος των Νήσων Κουκ στον ΙΜΟ και Πρόεδρος της Λέσχης Ναυτιλιακών Ακολούθων και Αντιπροσώπων.

Αφού έκοψε μια τούρτα για τον εορτασμό της βραδιάς, ο κ. Lim ευχαρίστησε όλα τα κράτη μέλη και τη Γραμματεία, καθώς και τους φορείς της βιομηχανίας και των ναυτικών, για τη συνεχή υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Arsenio Dominguez Velasco, αναγνώρισε ότι ο κ. Lim θα είναι δύσκολο να ακολουθήσει τον κ. Lim. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με επίδειξη πυροτεχνημάτων στην ταράτσα του ΙΜΟ.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία, προϋπολογισμός και νέοι δημοσιονομικοί κανόνες: Τρία αγκάθια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Performance Shipping: Πούλησε το δεξαμενόπλοιο P. Kikuma συνεχίζοντας την ανανέωση του στόλου

Αλμα στις τιμές του χρυσού

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσειςτης επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ