Ναυτιλία

Γιώργος Προκοπίου: Έκρηξη κερδών για την Dynagas LNG Partners LP

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Kαι τα έξι LNG carriers του στόλου της εταιρείας βρίσκονται σε μακροχρόνιες ναυλώσεις από παγκόσμιους παραγωγούς φυσικού αερίου

Κέρδη 15,9 εκατ. δολαρίων ή 0,36 ανά κοινή μετοχή κατέγραψε η εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης Dynagas LNG Partners LP συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου για το α’ τρίμηνο του 2021.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη και τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 10,6 εκατ. και στα 23,9 εκατ. αντιστοίχως. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2020 πέρυσι τα κέρδη της Dynagas ήταν 7 εκατομμύρια δολάρια.

Kαι τα έξι LNG carriers του στόλου της εταιρείας βρίσκονται σε μακροχρόνιες ναυλώσεις από παγκόσμιους παραγωγούς φυσικού αερίου. Το ποσοστό χρήσης του στόλου-fleet utilization για το α΄ τρίμηνο του 2021 είναι 100%.

«Προχωρώντας προς τα εμπρός, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη στρατηγική μας για τη δημιουργία ταμειακών ροών για την απομόχλευση του ισολογισμού μας και την ενίσχυση της ρευστότητάς μας, έτσι ώστε να χτίσουμε την αξία των ιδίων κεφαλαίων με την πάροδο του χρόνου. Αυτό, πιστεύουμε, θα ενισχύσει την ικανότητά μας να συνεχίσουμε με μελλοντικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ο CEO της Dynagas LNG Partners LP, ο Tony Lauritzen.

Διαβάστε ακόμη:

Ποια ελληνικά νησιά θα «πρασινίσουν» μετά την Αστυπάλαια

Άλεξ Ντέιβισον (L’Oreal Hellas): Η ομορφιά είναι ανθεκτική στην κρίση

ΣΕΒ: Έξι προτεραιότητες για διατηρήσιμη ανάπτυξη – Την Τρίτη η Γενική Συνέλευση