Ένα νεότευκτο μεγάλης χωρητικότητας LNG carrier ενέταξε στον στόλο της η Dynagas συμφερόντων του Γιώργου Προκοπίου. Πρόκειται για το «Clean Destiny», χωρητικότητας 200.000 κυβικών μέτρων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι» δήλωσαν από τη διοίκηση της εταιρείας για την ενίσχυση του στόλου της.

Ο όμιλος έχει διαφοροποιημένο στόλο από 130 πλοία

Την περασμένη Παρασκευή ο Γιώργος Προκοπίου τιμήθηκε στο πλαίσιo των Lloyd’s Awards με το βραβείο «Προσωπικότητα της Χρονιάς».

Το 2022 ξεκίνησε παραγγελίες ναυπήγησης  68 πλοίων στους τομείς της ναυτιλίας που δραστηριοποιείται. Τουλάχιστον τρία από τα πλοία μεταφοράς LNG έχουν παραδοθεί, αφήνοντας υπόλοιπο παραγγελιών 11 πλοία μεταφοράς LNG, έξι δεξαμενόπλοια VLCC, 16 δεξαμενόπλοια aframax και τουλάχιστον 22 φορτηγά kamsarmax.

Τα δύο FSRU του στόλου του έχουν ναυλωθεί στη Γερμανία και έχουν αντικαταστήσει το 35% του ρωσικού φυσικού αερίου από το οποίο μέχρις προσφάτως εξαρτιόταν η Γερμανία.

«Οι ελπίδες των Ελληνικών Ναυπηγείων για μία επιτέλους αναζωογόνηση της ναυπηγικής βιομηχανίας και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στηρίζεται στους ώμους του Γιώργου Προκοπίου» σχολίασε ο Νάιτζελ Λόρι και προσέθεσε: «Έγινε ο πρώτος νικητής που ψηφίζεται δύο φορές ως η Ελληνική Προσωπικότητα της Χρονιάς.»

Ο Γιώργος Προκοπίου ανέφερε:

«Η Ελλάδα μία μικρή χώρα χωρίς σημαντικές εξαγωγές και εισαγωγές χωρίς ναυπηγική βιομηχανία είναι υπ’ αριθμόν πρώτη δύναμη στην παγκόσμια  ναυτιλιακή βιομηχανία. Είχα την ψευδαίσθηση ότι οι εποχές των αντιπαραθέσεων είχαν περάσει και ότι βρισκόμασταν στην εποχή των συνεργασιών. Έκανα λάθος. Ζω με το όνειρο ότι κάποια μέρα θα γίνει κτήμα όλων ότι η συνεργασία, ο διάλογος και ο συμβιβασμός είναι οι καλύτεροι τρόποι για ένα καλύτερο κόσμο».

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Οι υπουργοί, τα ραντεβού και το πρόγραμμα

Ρεύμα: «Πόλεμος» πράσινων τιμολογίων και παρέμβαση της ΡΑΑΕΥ – Ικανοποίηση ΥΠΕΝ από το τιμολόγιο της ΔΕΗ

Ο Ερντογάν, το νέο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ, το placement της Τρ. Πειραιώς, ο θαρραλέος Ινδός επενδυτής και η τελευταία ευκαιρία για το Grant Resort

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ