Την ανάγκη για είσοδο νέων επενδυτών στην ελληνική ακτοπλοΐα υπογράμμισε παρεμβαίνοντας στην ημερίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων επιβατηγού Ναυτιλίας ο τραπεζίτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικονομικών συμβούλων XRTC, Γιώργος Ξηραδάκης.

«Η ουσία είναι πως μπορούμε να φέρουμε επενδυτές στην ακτοπλοΐα. Να φέρουμε καινούργια σχήματα στην ακτοπλοΐα γιατί έχουμε να δούμε νέο επενδυτή στον κλάδο πολλά χρόνια» ανέφερε αρχικώς και συνέχισε:

«Και φθάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί τους τελευταίους τέσσερις μήνες ψάχνω στην Ελλάδα ένα χώρο να ναυπηγήσω πλοίο ακτοπλοϊκό για λογαριασμό ενός εφοπλιστή και δεν υπάρχει ναυπηγείο που να θέλει να πάρει τη δουλειά. Λεφτά έχω, σχέδια έχω και δεν μπορώ να ναυπηγήσω πλοίο. Το θέμα είναι ποιος επενδύει. Γιατί αν δεν επενδύσουμε θα είναι δύσκολο το μέλλον. Πριν 20 χρόνια προσπαθούσαμε να φέρουμε τις τράπεζες στην ακτοπλοΐα. Τότε υπήρχαν μόλις 4-5 μικρές τράπεζες και φθάσαμε τις 26 να χρηματοδοτούν τις επενδύσεις. Τώρα πας και χτυπάς την πόρτα των τραπεζών και σου λένε «δεν χρηματοδοτώ την ακτοπλοΐα».

Και κατέληξε λέγοντας:

«Θα έπρεπε να είχε επιβληθεί στις τράπεζες να έχουν έναν εκπρόσωπο που να ασχολείται με την ακτοπλοΐα. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη ακτοπλοΐα. Ακτοπλοΐα είναι το να συνδέσω την τελευταία βραχονησίδα της χώρας μου με το λιμάνι του Πειραιά, τον Βόλο ,την Θεσσαλονίκη, την Ηγουμενίτσα. Πρέπει όλοι να μάθουμε ότι η Θαλάσσια Οικονομία είμαστε εμείς οι Έλληνες. Και γι’ αυτό μοχθώ και εκτίθεμαι και το λέω παρά το γεγονός ότι είμαι ένας αμιγώς τεχνοκράτης».

Διαβάστε ακόμη: 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είχε δώσει εντολή για ειδικό τεστ γονιδίων πριν από την προφυλάκισή της (vid) 

Η Σερένα Γουίλιαμς κυνηγά το ρεκόρ όλων των εποχών: 24 τίτλοι single Grand Slam 

«Φρενάρει» η αγορά ακινήτων, όχι όμως και οι τιμές (πίνακες)