Το νεότευκτο φορτηγό πλοίο M/V Danae παρέλαβε  η ελληνικών συμφερόντων Meadway Shipping Group. Ναυπηγήθηκε στις γιάρδες της γιαπωνέζικων συμφερόντων,  Shin Kurushima Dockyard και είναι μεταφορικής ικανότητας  40.015 τόνων.

«Ευχόμαστε στον καπετάνιο , στους αξιωματικούς και στα μέλη του πληρώματος να έχει καλές θάλασσες καλό άνεμο και θάλασσες στο παρθενικό  ταξίδι και σε όλα αυτά που θα ακολουθήσουν.

Εν τω μεταξύ, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας εκτίμηση προς την ναυπηγείο και όλους τους εμπλεκόμενους στην επιτυχημένη ναυπήγηση του πλοίου  και για  σημερινή παράδοσή του» σχολίασε η εταιρεία.

Η εταιρεία που συστάθηκε το 1988 από τον Διονύση Δελαπόρτα και έχει στόλο από φορτηγά πλοία.  Τρία από τα πλοία της μαζί με το “Danae” είναι νεότευκτα. Τα άλλα δύο είναι το Supramax “Ability” μεταφορικής ικανότητας 64.253 τόνων ναυπηγημένο το 2021 στις γιαπωνέζικες γιάρδες Shin Kurushima Dockyard Co Ltd και το “Dominator”, ναυπηγημένο το 2021 στις γιαπωνέζικες γιάρδες Imabari Shipbuilding Co Ltd

Τον περασμένο Μάιο  η εταιρεία ανακοίνωσε την παραγγελία ναυπήγησης δύο ακόμη φορτηγών πλοίων- Handy Bulk Carriers (High Bulk 40E – Loggers)- EEDI-3. στη γιαπωνέζικη γιάρδα Namura με παραλαβή το γ’ τρίμηνο του 2024. Q3 2024

Ο Κώστας Δελαπόρτας παραμένει στο «τιμόνι» της Meadway Shipping & Trading, μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2019. Η εταιρεία διατηρεί γραφεία στην Ελλάδα, τη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι.

Διαβάστε ακόμα:

Οι προτάσεις της Κομισιόν απειλούν και την Ελλάδα με διακοπή της ροής φυσικού αερίου από την Gazprom

Εκλογικός νόμος(3), η CVC και η Lavipharm, ο Βακάκης και η κουδούνα και οι εφοπλιστές που μαλώνουν για… κάτι νησάκια!

Dimand: Τα νέα έργα και τα stress test εν όψει του δύσκολου χειμώνα