Ναυτιλία

Η Kyklades Maritime της οικ. Αλαφούζου παρέλαβε το 5ο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο Nissos Tinos

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Πιστή στην παράδοση δίνει ονόματα ελληνικών νησιών στα πλοία της

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ναυπηγικό πρόγραμμα της ναυτιλιακής εταιρείας Kyklades Maritime Corporation συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία παρέλαβε το suezmax δεξαμενόπλοιο “Nissos Tinos”.

Πιστή στην παράδοση δίνει ονόματα ελληνικών νησιών στα πλοία της. Είναι το δεύτερο στη σειρά ναυπηγικό πρόγραμμα που τρέχει η εταιρεία. Αφορά τη ναυπήγηση συνολικά έξι δεξαμενόπλοιων τύπου suezmax χωρητικότητας 157.974 τόνων dw το καθένα.

Τα πλοία κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries.

Το πρώτο ζευγάρι το παρέλαβε το περασμένο φθινόπωρο. Πρόκειται τα Nissos Sikinos που παρελήφθη 15 Σεπτεμβρίου 2020 και Nissos Sifnos στις 25 Σεπτεμβρίου 2020.Ακολούθησαν

Ακολούθησαν το Nissos Ios στις 18 Φεβρουαρίου 2021 και το Nissos Koufonissi, στις 23 Φεβρουαρίου 2021.
Στα τέλη Απριλίου θα παραληφθεί το 6ο και τελευταίο του ναυπηγικού προγράμματος, Nissos Antimilos στα τέλη Απριλίου. Η εταιρεία έχει στο νερό 24 πλοία και με εκείνο που είναι υπό ναυπήγηση θα φθάσει στα 25.

Στις 3 Ιανουαρίου 2021 με την παραλαβή του 8ου υπερ-δεξαμενόπλοιου VLCC, χωρητικότητας 319.000 τόνων από τις γιάρδες της Hyundai Ulsan Κορέας ολοκλήρωσε το πρώτο σύγχρονο ναυπηγικό της πρόγραμμα. Αφορούσε την ναυπήγηση συνολικά οκτώ VLCC. Το πρώτο παραδόθηκε τον Μάιο του 2019. Και στα 8 δεξαμενόπλοια δόθηκε όνομα ελληνικού νησιού. «Nissos Rhenia», «Nissos Despotiko», «Nissos Santorini», «Nissos Antiparos», «Nissos Donoussa», «Nissos Kythnos», «Nissos Keros» και «Nissos Anafi».

Διαβάστε ακόμα:

O Γιώργος Κουμπενάς νέος πρόεδρος στην Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων

Cosco: Στηρίζει το ελληνικό εμπόριο με «πάγωμα» των τιμολογίων της για 4η χρονιά

Στην εταιρεία Ζοfrank Holding Co ltd συμφερόντων Μελισσανίδη η «Ναυτεμπορική» αντί 7 εκατ. ευρώ

Απόρρητο Απόρρητο