Ναυτιλία

Η Royal Caribbean ξεκινάει κρουαζιέρες από Ισραήλ σε Ελλάδα και Κύπρο

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Η Royal Caribbean θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει «εμβολιασμένες κρουαζιέρες» όπου πλήρωμα και επιβάτες άνω των 16 ετών θα εμβολιάζονται

Η Royal Caribbean International μία από τις εταιρείες-κολοσσούς στην κρουαζιέρα θα ξεκινήσει τον προσεχή Μάιο για πρώτη φορά κρουαζιέρα από το Ισραήλ. Θα προσφέρει στους Ισραηλινούς δύο πακέτα μία τριήμερη και μία 7ήμερη κρουαζιέρα που θα συμπεριλαμβάνουν ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς της Κύπρου. Πρόκειται για μία συνεργασία μεταξύ τριών κρατών Ισραήλ-Ελλάδος-Κύπρου για την επανεκκίνηση του κλάδου.

Τις κρουαζιέρες θα κάνει το ολοκαίνουργιο και γεμάτο καινοτομίες Odyssey of the Seas. Τα πακέτα θα αρχίσουν να πωλούνται από τις 9 Μαρτίου.

Το πλοίο θα αποπλέει από τη Χάιφα με ειδυλλιακούς προορισμούς της Μεσογείου μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος και ο Πειραιάς και η Λεμεσός.

«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε κρουαζιέρες της Royal Caribbean από το Ισραήλ με το πρώτο πράσινο νησί στη θάλασσα που είναι το Odyssey of the Seas» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International, Μίκαελ Μπέιλι.

«Χάρις στα εκατομμύρια εμβόλια είμαι υπερήφανος που το Ισραήλ θα είναι η πρώτη χώρα από την οποία θα ξεκινήσει κρουαζιέρες το νεότευκτο και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean. Η απόφαση της εταιρείας να έρθει στο Ισραήλ είναι μία ξεκάθαρη έκφραση εμπιστοσύνης της πολιτικής μας. Είναι μία σημαντική οικονομική και τουριστική στιγμή για το Ισραήλ» δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου. «Το Ισραήλ είναι παγκοσμίως πετυχημένο μοντέλο. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας, Αμέσως μόλις κάναμε το Ισραήλ παγκόσμιο πρωταθλητή στον εμβολιασμό κατά του Covid 19 θα θα το κάνουμε και παγκόσμιο πρωταθλητή στην οικονομία και στον τουρισμό στη μετά Covid εποχή”, πρόσθεσε .

Σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές του Ισραήλ, η Royal Caribbean θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει «εμβολιασμένες κρουαζιέρες» όπου πλήρωμα και επιβάτες άνω των 16 ετών θα εμβολιάζονται.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και τόνισε ότι στηρίζει τις προσπάθειες επανεκκίνησης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και στις γύρω περιοχές.

Διαβάστε ακόμη:

Bitcoin: Η Citi κάνει εκτιμήσεις για το μέλλον του και αυτό άλμα στα $48.500

Παρεμβάσεις €27 δισ. σε ένα χρόνο από την αρχή της πανδημίας

Απόρρητο Απόρρητο