Ο νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού-ΙΜΟ, Αρσένιο Ντομίνγκεζ, μοιράστηκε μέσω βίντεο το μήνυμά του προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία για το έτος 2024.

Τονίζει ότι, αυτή είναι η εποχή του έτους που κοιτάζουμε πίσω με προβληματισμό και ενθουσιασμό για τα πράγματα που έχουμε κάνει, για τα πράγματα που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και για τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε.

«Εδώ στον ΙΜΟ, έχουμε μια σπουδαία πορεία επιτυχιών. Αλλά φυσικά, μπορούμε πάντα να κάνουμε περισσότερα. Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο ζωτικής σημασίας είναι η ναυτιλιακή βιομηχανία για τον κόσμο. Και ο ΙΜΟ έχει κάνει πολλά για να στηρίξει τα κράτη μέλη του, τους ναυτικούς, τον κλάδο και όλους όσοι ζουν στον πλανήτη» ανέφερε και προσέθεσε:

«Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID, υποστηρίξαμε εκατοντάδες μεμονωμένες περιπτώσεις ναυτικών, έχουμε μειώσει σημαντικά τα ατυχήματα στα πλοία σε σύγκριση με τη δεκαετία του 1990».

Επιπλέον, ο Αρσένιο Ντομίνγκεζ δήλωσε ότι «με την καθιέρωση ενός παγκόσμιου ανώτατου ορίου θείου το 2020, αυξάνουμε σημαντικά την ποιότητα του αέρα και τώρα έχουμε μια τροχιά για την απαλλαγή της βιομηχανίας από τον άνθρακα».

«Με εμένα ως τον 10ο Γενικό Γραμματέα, ο ΙΜΟ σας καλωσορίζει να συμμετάσχετε μαζί μας σε μια εποχή εξέλιξης του οργανισμού, που θα ηγείται με το παράδειγμα και με υψηλότερες αξίες από την ένταξη, την ποικιλομορφία και τη διαφάνεια. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας για τα επόμενα χρόνια σε μια νέα και συναρπαστική εποχή για να κάνουμε αυτόν τον ναυτιλιακό τομέα πολύ καλύτερο».

Διαβάστε ακόμη

Τι αλλάζει σε δάνεια, καταθέσεις και συναλλαγές – Το νέο τοπίο για τους πελάτες των τραπεζών

Κολοράντο: Ποια είναι η 12χρονη «νίντζα» του περιβάλλοντος (vid)

730.000 ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιες αλλαγές και απαλλαγές έρχονται το 2024

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ