Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει… για τη δημιουργία ενός ναυτιλιακού κολοσσού, της μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας με στόλο από φορτηγά πλοία στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές.

Πιο συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της αμερικανικής συμφερόντων Eagle Bulk Shipping θα αποφασίσουν στις 5 Απριλίου αν θα αποδεχθούν την πρόταση εξαγοράς που έχει καταθέσει η Star Bulk Carriers με επικεφαλής τον Πέτρο Παππά.

Αν οι εξελίξεις είναι θετικές ο στόλος της θα αποτελείται από 169 φορτηγά πλοία (117 έχει η Star Bulk και 52 η Eagle Bulk) τύπου Newcastlemax/Capesize έως Supramax/Ultramax το 97% των οποίων είναι εξοπλισμένα με συστήματα καθαρισμού καυσαερίων (scrubbers).

Η ψηφοφορία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκ των βασικών μετόχων της Eagle Bulk είναι δύο ακόμη Έλληνες εφοπλιστές.

Ο δρ Ιωάννης Κούστας μέσω της Danaos κατέχει το 16,7% και ο Πέτρος Παναγιωτίδης έχει στη ναυτιλιακή ποσοστό 14,99% όμως μετά την εξαγορά το ποσοστό τους θα μειωθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας , οι μέτοχοι της Star Bulk και της Eagle θα κατέχουν περίπου το 71% και το 29% αντίστοιχα της νέας εταιρείας με κεφαλαιοποίηση περίπου 2,1 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη

Το «σόλο» ΚΜ και οι δυο εκπλήξεις για τους αγρότες, το ΤΧΣ για την Τράπεζα Πειραιώς, οι παλιές δόξες και τα νέα σφυριά, αναζητείται αγοραστής για την Avramar

Ο κανόνας των 5: Γιατί πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουμε πολλά ρούχα

Fraport Greece: H Θεσσαλονίκη, με +9% οδηγεί την άνοδο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων τον Ιανουάριο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ