Η συμπρωτεύουσα με αύξηση κατά 10,4% στη διεθνή κίνηση αεροδρόμιο «Μακεδονία» οδηγεί την άνοδο των περιφερειακών αεροδρομίων για τον Ιανουάριο, μήνα κατ’ εξοχήν της χαμηλής σεζόν ειδικά για τα αεροδρόμια της Περιφέρειας.

Συνολικά, για τον Ιανουάριο, η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια υπό τη διαχείριση της Fraport Greece (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) διαμορφώθηκε στις 640,5 χιλιάδες ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 7,4% έναντι του Ιανουαρίου του 2023 (596 χιλιάδες). Από αυτούς, πάνω από 406 χιλιάδες αντιστοιχούν στην κίνηση του «Μακεδονία», το οποίο έχει παρουσιάσει φέτος τον Ιανουάριο διψήφιο ποσοστό αύξησης και στη διεθνή του κίνηση, φτάνοντας τις 242 χιλιάδες, με άνοδο κατά 10,4% σε σχέση με πέρυσι.

Για τον Ιανουάριο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια είναι μεγαλύτερο το μερίδιο του δικτύου εσωτερικού που η επιβατική κίνηση άγγιξε τις 396 χιλιάδες με αύξηση κατά 5,8% και μικρότερο το μερίδιο της διεθνούς κίνησης- σχεδόν αποκλειστικά από τη Θεσσαλονίκη- φτάνοντας τις 244,7 χιλιάδες επιβάτες με +10,3%.

Ρόδος και Χανιά ακολουθούν την περίοδο αυτή της χαμηλής σεζόν με πιο υψηλά νούμερα σε σχέση με τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια όσον αφορά την κίνηση: Στη μεν Ρόδο, η επιβατική κίνηση του Ιανουαρίου, προερχόμενη από το δίκτυο εσωτερικού, άγγιξε τις 59 χιλιάδες επιβάτες με αύξηση κατά 9,6%, ενώ αντίστοιχα είναι και τα νούμερα των Χανίων με 58,5 χιλιάδες επιβάτες και μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά 1,7%.

Ως προς τις χώρες απ’ όπου προήλθαν οι περισσότερες πτήσεις εξωτερικού, στην πρώτη θέση είναι η Γερμανία και ακολουθούν Κύπρος, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστρία.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Οι «εκπλήξεις» στα αποτελέσματα του 2023 και το νέο 3ετές business plan

Εγνατία: Εντός της Άνοιξης η ανατίμηση των διοδίων με αύξηση της χιλιομετρικής χρέωσης στα 0,04 λεπτά

Το «σόλο» ΚΜ και οι δυο εκπλήξεις για τους αγρότες, το ΤΧΣ για την Τράπεζα Πειραιώς, οι παλιές δόξες και τα νέα σφυριά, αναζητείται αγοραστής για την Avramar

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ