Ο Όμιλος Αγγελικούση υπό την ηγεσία της Μαρίας Αγγελικούση και στόλο από 141 πλοία είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως, μία πραγματική ναυτιλιακή αυτοκρατορία. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα 119 πλοία είναι εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο, τα περισσότερα μακράν από κάθε άλλη ελληνικών συμφερόντων εταιρεία-όμιλο.

Παράλληλα στηρίζει την ελληνική ναυτική εκπαίδευση. Ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων δοκίμων που διαθέτει αυτή τη στιγμή τόσο εν πλω όσο και στη στεριά ανέρχεται σε περισσότερους από 1.200 γεγονός που την τοποθετεί στην κορυφή των εταιρειών όσον αφορά την πρόληψη Ελλήνων δοκίμων.

Όμως οι ανάγκες για επάνδρωση των 141 πλοίων συν 15 που είναι υπό ναυπήγηση, είναι τεράστια και δεν καλύπτεται από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Για τον λόγο αυτό ο Όμιλος έχει στραμμένο το βλέμμα και στις Φιλιππίνες εκεί που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες η Μαρία Αγγελικούση στο πλαίσιο του «2022 Crew Forum» που διοργάνωσε στη Μανίλα η Friendly Maritime Services. Η Χιώτισσα την καταγωγή πλοιοκτήτρια βράβευσε τους ναυτικούς με τη μακροβιότερη υπηρεσία στον Όμιλο.

Η Friendly Maritime Services ιδρύθηκε το 2021 με στόχο να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη για ναυτικούς οι οποίοι είναι καλά εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι για τις σύγχρονες απαιτήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Διαβάστε ακόμη:

Οι Έλληνες εφοπλιστές έδωσαν $2,8 δισ. για αγορές φορτηγών πλοίων το 2022

Σεμίραμις Παληού: Η Diana Shipping παρέλαβε το 37ο φορτηγό πλοίο της

Αυτή είναι η πιο συναρπαστική καταναλωτική εμπειρία