Ναυτιλία

Μαρινάκης: Αύξηση κερδών κατά 26% για την εισηγμένη Capital Product Partners

  • Μηνάς Τσαμόπουλος
marinakis


Η Capital συμφώνησε την αγορά τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, για 5.100 κουτιά το καθένα

Αύξηση κερδών κατά 26% και τζίρου κατά 27% παρουσίασε το δ’ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019 η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά του NASDAQ, Capital Product Partners, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα ανήλθαν στα 35,1 εκ. δολάρια έναντι 27,7 εκατομμυρίων. Τα καθαρά κέρδη είναι 7,3 εκατ. έναντι 5,8 το δ’ τρίμηνο του 2019 και τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή στα 0,38 δολάρια έναντι 0,31 ποσοστό αύξησης 23%.

Στο χρονικό αυτό διάστημα η Capital συμφώνησε την αγορά τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, για 5.100 κουτιά το καθένα τα οποία ναυλώθηκαν για πέντε χρόνια με συνολικά έσοδα 40,5 εκατ. δολάρια.

Ανακοίνωσε διανομή μερίσματος 0,10 του δολαρίου ανά μετοχή καθώς και την επαναγορά κοινών μετοχών αξίας έως 30 εκατ. δολάρια.

«Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε την προσθήκη στον στόλο της εταιρείας τρία Panamax container vessels καθώς συνεχίζουν την υλοποίηση τ ων επενδυτικών σχεδίων μας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της Partners μέσα από επιθετικές αγορές που οποίες έχουν προοπτική μακροχρόνιας ρευστότητας»,  δήλωσε ο Jerry Καλογηράτος Διευθύνων Σύμβουλος.

Η εταιρεία λόγω της πολύ καλής ναυλαγοράς στον κλάδο των container vessels θα συνεχίσει την πολιτική αγορών πλοίων αλλά και υπογραφής νέων ναυλώσεων.

Διαβάστε ακόμη: 

Andriaki: Η ναυτιλιακή εταιρεία των Γουλανδρήδων στηρίζει την ελληνική σημαία

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: 10 υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών ύψους 150.000 ευρώ

Όμιλος Γκριμάλντι: Παρέλαβε το 3ο από τα συνολικά 12 υπερσύγχρονα πλοία που ναυπηγεί