Ναυτιλία

Όμιλος Γκριμάλντι: Παρέλαβε το 3ο από τα συνολικά 12 υπερσύγχρονα πλοία που ναυπηγεί

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Το Eco Livorno, θα ταξιδεύει υπό ιταλική σημαία - Έχει μήκος  238 μέτρα και πλάτος 34, συνολικής χωρητικότητας 67.311 τόνων με υπηρεσιακή ταχύτητα 20,8 μίλια

Ένα ακόμη νεότευκτο πλοίο εντάχθηκε σήμερα στον στόλο του Ομίλου Γκριμάλντι. Πρόκειται για το Eco Livorno, που είναι το τρίτο από τα συνολικά 12 οικολογικά 5ης Γενιάς πλοία που περιλαμβάνονται το ναυπηγικό πρόγραμμα του ιταλικού Ομίλου το οποίο υλοποιείται τσα κινεζικά ναυπηγεία  Jinling. Είναι τα μεγαλύτερα οχηματαγωγά πλοία ro-ro  στη Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων.

Το Eco Livorno, θα ταξιδεύει υπό ιταλική σημαία. Έχει μήκος  238 μέτρα και πλάτος 34, συνολικής χωρητικότητας 67.311 τόνων με υπηρεσιακή ταχύτητα 20,8 μίλια. Η μεταφορική ικανότητα των επτά καταστρωμάτων είναι διπλάσια σε σύγκριση με ην προηγούμενη σειρά ro-ro του Ομίλου. Μπορεί  να μεταφέρει οχήματα  7.800 linear μέτρων που αντιστοιχεί σε 5 – τρέιλερ και 1580 ιχ αυτοκίνητα.

Αν και με διπλάσια χωρητικότητα από τα παλαιότερα, το Eco Livorno καταναλώνει την ίδια ποσότητα καυσίμων με τα πλοία της προηγούμενης σειράς  ro-ro και με σύγχρονη τεχνολογία οι εκπομπές αερίων είναι κατά πολύ μειωμένες. Κατά την παραμονή του στο λιμάνι το πλοίο έχει μηδενικές εκπομπές αερίων Co2 γιατί χρησιμοποιεί ενέργεια από μπαταρίες λιθίου που επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.  Οι μηχανές του πλοίου είναι κορυφαίας τεχνολογίες ελεγχόμενες ηλεκτρονικά με συστήματα καθαρισμού των καυσαερίων.

«Βρισκόμαστε εν μέσω της πράισινης-οικολογικής επανάστασης την οποία ο Όμιλός μας προωθεί και στην οποία επενδύει  εδώ και χρόνια» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ναπολιτάνικου ομίλου, Εμμάνουελ Γκριμάλντι: «Με την παραλαβή  του Eco Livorno ενισχύουμε τον στόλο μας με μία πολύτιμη μονάδα  μέσω της  οποίας θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές και οικολογικές υπηρεσίες στους πελάτες μας.»

Το πλοίο θα καταπλεύσει στην Ιταλία στα τέλη του Φεβρουαρίου και θα ενταχθούν μαζί με τα αδελφά πλοία Eco Valencia και Eco Barcelona στα δρομολόγια που συνδέουν το Λιβόρνο με τη Σαβόνα, τη Μπαρτσελόνα και τη Βαλένθια.

Διαβάστε ακόμη:

Στο «κόκκινο» η Αττική – Σήμερα οι αποφάσεις για σχολεία & λιανεμπόριο (vid)

ΛΑΡΚΟ: Αρχίζει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση – Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον

Στο «κόκκινο» η Αττική – Σήμερα οι αποφάσεις για σχολεία & λιανεμπόριο (vid)

Απόρρητο Απόρρητο