Tο κλειδί της πόλης του Λαυρίου και τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον Θανάση Μαρτίνο και τη σύζυγό του Μαρίνα, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ανακηρύσσοντάς τους επίτιμους δημότες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, κυβερνητικών στελεχών, του Μητροπολίτη Μεσογαίας Λαυρεωτικής Νικόλαου, βουλευτών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων,

Ο Γιώργος Πατούλης στο πλαίσιο της τελετής που πραγματοποιήθηκε, αναφέρθηκε στη σημαντική κοινωνική προσφορά του Θανάση Μαρτίνου και τον χαρακτήρισε μεγάλο ευεργέτη, ο οποίος προσφέρει αθόρυβα όπου του ζητηθεί συνολικά σε όλη την Ελλάδα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας να υπάρχουν σύγχρονοι ευεργέτες όπως η οικογένεια Μαρτίνου που να βοηθούν ουσιαστικά και έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες. Ο Αθανάσιος Μαρτίνος με την προσφορά του έχει συμβάλει στην επίσπευση και υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα καθυστερούσαν να υλοποιηθούν. Η συμβολή του στην ωρίμανση δημοτικών έργων που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας με την κατάρτιση των κατάλληλων μελετών αποτελεί ένα μόνο από τα εκατοντάδες παραδείγματα της προσφοράς και του κοινωνικού του έργου” και προσέθεσε:

“Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν καταφέρει να εντάξουν σε χρηματοδοτικά προγράμματα ώριμα έργα που σχετίζονται με την ασφάλεια, την εκπαίδευση αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η προσφορά του όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Είναι καθημερινή προς κάθε πολίτη που έχει ανάγκη, προς κάθε πολίτη που βιώνει δύσκολες στιγμές. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο που στην εποχή μας υπάρχουν συμπολίτες μας όπως ο Αθανάσιος και η Μαρίνα Μαρτίνου. Τα ονόματά τους ήδη βρίσκονται στο πάνθεον των μεγάλων ευεργετών της πατρίδας».

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς μίλησε για την προσφορά της οικογένειας στην ευρύτερη περιοχή.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας, o Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου, η Υφυπουργός Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη, οι βουλευτές Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου, οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Νίκος Πέππας, Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλης Κόκκαλης, οι δήμαρχοι της περιοχής, μεταξύ αυτών οι δήμαρχοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, Μαρκοπούλου Κώστας Αλλαγιάννης, Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

 

Διαβάστε ακόμα

Γιατί οι «Big 4» επενδύουν στη δημιουργία εξειδικευμένων hubs στην επαρχία

Logistics: Οι νέες επενδύσεις φέρνουν νέα αύξηση σε ζήτηση και ενοίκια – Οι 5 προκλήσεις του κλάδου

Η «κυβέρνηση λεκές» και τα… δύο γεύματα, η μάχη του Μαρκόπουλου, ο Μεγάλου, τα stress test και ο Γκραμένια