Αλλαγή μετοχικών συσχετισμών στη MIG έπειτα από την απόκτηση ποσοστού 5,48% της εισηγμένης από τη Ratio Holdings που ελέγχεται από τη Δέσποινα Ηλιοπούλου (φωτ.), κόρη του Μάριου Ηλιόπουλου της ακτοπλοϊκής εταιρείας Seajets.

Η ανακοίνωση  έφερε νέα δεδομένα στο στόρυ μετασχηματισμού της MIG που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την επικείμενη γενική συνέλευση της εταιρείας την ερχόμενη Δευτέρα να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι με τον έλεγχο του 5,48% της MIG η οικογένεια του Μάριου Ηλιόπουλου της Seajets καθίσταται δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την Τράπεζα Πειραιώς.

Στη γενική συνέλευση οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν την πώληση της Attica Group που ελέγχεται από τη MIG στην εταιρία STRIX Holdings (η οποία αποτελεί 100% θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς) με αντάλλαγμα την πλήρη εξόφληση του δανεισμού της MIG ύψους 443,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η Seajets διαθέτει 17 επιβατηγά πλοία, τα περισσότερα από τα οποία είναι ταχύπλοα και συνδέει 33 νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη και η μεταφορική ικανότητα των πλοίων της ανέρχεται σε 3.500 αυτοκίνητα και 20.000 επιβάτες.

Η ανακοίνωση προς το ΧΑ:

Στο 5,48% ανήλθε το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η κυρία Δέσποινα Ηλιοπούλου, μέσω της Ration Holding LTD, στη Marfin Investment Group μετά την απόκτηση μετοχών στις 31.01.2023.

Ειδικότερα, το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η κυρία Ηλιοπούλου μετά από την κρίσιμη μεταβολή ανέρχονται σε 51.525.000 δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνονται σε μετοχές άμεσα κατεχόμενες (επί συνολικού αριθμού 939.510.748 δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας).

Η κυρία Δέσποινα Ηλιοπούλου ελέγχει την εταιρεία «Ratio Holding Ltd» και μέσω αυτής την εταιρεία «Warrior Shipping Ltd».

Τα δικαιώματα ψήφου της ανωτέρου μετόχου θα ασκούνται σε Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων της Εκδότριας μέσω του πληρεξουσίου κ. Αλέξανδρου Κοντογεωργίου, ο οποίος θα παύσει να κατέχει τα δικαιώματα αυτά την 30ή.3.2023

Διαβάστε ακόμη:

Έρχεται (και) νέα επιβάρυνση στα δάνεια από την ΕΚΤ – «Σωσίβιο» για 30.000 δανειολήπτες η επιδότηση από τις τράπεζες

Το παρασύνθημα για τον Ανδρουλάκη, ένα γεύμα που… δεν έγινε, η Lamda και οι αθλητές του Ελληνικού, η παρέλαση του Βόλου και το καζίνο της Κρήτης

Γιάννης Βασιλάκος στο newmoney: Το σχέδιο της Κωτσόβολος πίσω από τη νέα επένδυση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης