Μετά τις αμερικανικές επιδρομές στην Υεμένη και τις προειδοποιήσεις του προέδρου Τραμπ για ενδεχόμενη κλιμάκωση των συγκρούσεων ο κίνδυνος για τα εμπορικά πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα έχει επανέλθει σε υψηλά επίπεδα. Οι Χούθι αντάρτες είχαν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, ζητώντας την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού στη Γάζα. Το τέταρτο τρίμηνο του 2024, οι επιθέσεις στα εμπορικά πλοία είχαν μειωθεί, καθώς πολλές εταιρείες εκτρέπονταν γύρω από την Αφρική. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία της Lloyd’s List Intelligence, τον Φεβρουάριο του 2025, 864 φορτηγά πλοία πέρασαν από το Bab el Mandeb, σε αντίθεση με τα 1.984 πλοία του 2023, όταν η κρίση δεν είχε ακόμη αρχίσει.
Η γεωστρατηγική αναταραχή στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας προκαλεί ανησυχία για την περαιτέρω αποσταθεροποίηση του παγκόσμιου εμπορίου και τη συνεχιζόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή, με αντίκτυπο στους διεθνείς ναυτιλιακούς διαδρόμους και τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Η περιοχή αυτή, η οποία συνιστά έναν από τους πιο κρίσιμους θαλάσσιους δρόμους για την παγκόσμια μεταφορά εμπορευμάτων, ειδικά για πετρελαιοειδή και άλλα αγαθά, βρίσκεται πλέον υπό την απειλή νέων επιθέσεων από τις δυνάμεις των Χούθι στην Υεμένη. Η νέα αυτή φάση της σύγκρουσης αναδεικνύει τη γεωστρατηγική σημασία του Βab el Mandeb, της στενής διώρυγας που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν και το Σοκότρα, καθιστώντας τη μία από τις πιο κρίσιμες θαλάσσιες αρτηρίες του κόσμου.
Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν την ναυσιπλοΐα αμερικανικών πλοίων στον νότιο Ερυθρό Θάλασσα, τη Θάλασσα της Αραβίας και τον Κόλπο του Άντεν, και ότι θα στοχεύσουν τα πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού ως απάντηση στις αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στην Υεμένη.
Η ανακοίνωση για την «απαγόρευση» των Χούθι στα αμερικανικά πλοία ακολουθεί δήλωση της οργάνωσης την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία επαναφέρει την «απαγόρευση» για τα ισραηλινά πλοία στον Ερυθρό και την Αραβική Θάλασσα, το στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ και τον Κόλπο του Άντεν μέχρι το Ισραήλ να επιτρέψει τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα. Τον Ιανουάριο, οι Χούθι είχαν άρει την «απαγόρευση» για τη διεθνή ναυσιπλοΐα στον Ερυθρό Θάλασσα καθώς η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς προχωρούσε, προειδοποιώντας όμως ότι η επιθετικότητα κατά των δυνάμεών τους στην Υεμένη από τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο θα καθιστούσε και πάλι τα πλοία των χωρών αυτών στόχο επιθέσεων.
Οι αμερικανικές επιθέσεις στην Υεμένη στις 15 Μαρτίου προκάλεσαν τον θάνατο 53 ανθρώπων, σύμφωνα με τους Χούθι, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αύξησε τις στρατιωτικές ενέργειες για να ανοίξει ξανά τον Ερυθρό Θάλασσα για το εμπόριο.
Αν και το τέταρτο τρίμηνο του 2024 σημειώθηκε μείωση των επιθέσεων στα εμπορικά πλοία, οι εταιρείες προτίμησαν να τροποποιήσουν τις διαδρομές τους, κατευθύνοντας τα πλοία τους γύρω από την Αφρική για να αποφύγουν τη διαδρομή μέσω του Bab el Mandeb. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του αριθμού των πλοίων που διέρχονται από την περιοχή, με 864 φορτηγά πλοία να περάσουν από το στενό τον Φεβρουάριο του 2025, σε σύγκριση με τα 1.984 του 2023. Οι αλλαγές αυτές έχουν οδηγήσει σε αύξηση των ναύλων και των τιμών μεταφοράς, αλλά και σε αύξηση του λειτουργικού κόστους λόγω της μεγαλύτερης απόστασης.
Η οικονομία της ναυτιλίας πλήττεται σε πολλά επίπεδα. Παρά τα αυξημένα έσοδα από τα υψηλότερα ναύλα, το κόστος των καυσίμων και των άλλων λειτουργικών εξόδων αυξάνεται δραματικά. Οι εταιρείες αναγκάζονται να αναπροσαρμόσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να υπολογίσουν νέες στρατηγικές ασφαλείας για την προστασία των πλοίων τους. Εν τω μεταξύ, οι συνέπειες της κλιμάκωσης των επιθέσεων είναι τραγικές, με τουλάχιστον τέσσερις ναυτικούς να χάνουν τη ζωή τους και περισσότερα από 130 πλοία να έχουν επηρεαστεί από την έναρξη της σύγκρουσης.
Διαβάστε ακόμη
Χατζηδάκης: Υποχρέωσή μας η μάχη με το βαθύ κράτος
Αναβάθμιση της Εθνικής Τράπεζας από τη Moody’s – Ένα βήμα πιο πάνω στην επενδυτική βαθμίδα (pic)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα