Ναυτιλία

Νικόλας Μαρτίνος: Μία ανάσα από την 100άρα μέσα στο 2022

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Η Τhenamaris παρέλαβε το νεότευκτο LPG “SeaGemini” και τρέχει ναυπηγικό πρόγραμμα για οκτώ συνολικά πλοία

Ακάθεκτη συνεχίζει τον αναπτυξιακό πλου της η Thenamaris συμφερόντων της οικογένειας του Ντίνου Μαρτίνου με επικεφαλής τον γιό του Νικόλα.

Η εταιρεία βρίσκεται μία ανάσα πριν σπάσει το φράγμα των 100 πλοίων που θα έχει στο στόλο της. Αυτή την εποχή βρίσκεται στα 92 εκ των οποίων 60 είναι δεξαμενόπλοια, 18 φορτηγά, επτά LPG, πέντε LNG και δύο container vessels.

Η Thenamaris έχει σε εξέλιξη ναυπηγικά προγράμματα για: 

-πέντε δεξαμενόπλοια εκ των οποίων το ένα VLCC 309.800 τόνων με το όνομα Sea Duchess και τέσσερα 50.000 dwt με χρόνο παράδοσης το 2022

-δύο φορτηγά πλοία χωρητικότητας 81.400 τόνων το καθένα με παράδοση το 2022 και

– ένα LPG το Seateam 38.000 κυβικών μέτρων το καθένα και παράδοση το 2022.

Με τα υπό ναυπήγηση πλοία τα οποία θα παραλάβει μέσα στο 2022 η εταιρεία θα μπει στο κλειστό club των Ομίλων πάνω από 100 πλοία.

Πριν λίγες ημέρες παρέλαβε το νεότευκτο LPG Carrier «SeaGemini» από τα ναυπηγεία Hyundai Mipo. Η εταιρεία έχει στον στόλο της άλλα έξι πλοία τέτοιου τύπου ναυπηγημένα από το 2017 και μετά. Μέσα στο 2021 παρέλαβε δύο νεότευκτα το «Seamaid» και το «Sea Rambler».

Το «SeaGemini» είναι μεταφορικής ικανότητας 38.000 κυβικών μέτρων και θα φέρει σημαία Μάλτας. Η Thenamaris αναμένεται να παραλάβει ένα ακόμη LPG carrier μέσα στο 2022.

Νικόλας Μαρτίνος

Ο Νικόλας Μαρτίνος είναι διευθύνων σύμβουλος της Thenamaris, και έχει τιμηθεί με το Lloyd’s Award βραβείο Νέας Γενιάς (New Generation Shipping Award).

Τα μέλη της Επιτροπής των βραβείων είχαν επεσήμαναν:

«Η οικογένεια Μαρτίνου έχει μακρά παράδοση στο να δίνει το χώρο και την ευκαιρία στην νέα γενιά να παίρνει τα ηνία από νωρίς.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην Thenamaris, όπου ο Νικόλας Μαρτίνος ήδη μετρά πολλά χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Η Thenamaris έχει κοπιάσει καιρό για να γίνει υπόδειγμα ναυτιλιακής εταιρείας και ο Νικόλας Μαρτίνος την έχει κάνει πρωτοπόρο σε θέματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, η κοινωνική ευθύνη και η διαχείριση της ενέργειας.

Επίσης, ήταν εκείνος που έκανε το άνοιγμα της Thenamaris  σε νέους τομείς, κυρίως σε πλοία μεταφοράς LNG και LPG.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ηγείται μιας εξαιρετικά φημισμένης εταιρείας μ με περισσότερους από 300 εργαζομένους στην ξηρά και 3.000 στη θάλασσα, καθιστούν τον Νικόλα Μαρτίνο έναν, περισσότερο-από-άξιο, νικητή του Βραβείου Επόμενης Γενιάς».

Ο Νικόλας Μαρτίνος, 39 χρονών σήμερα, ανέλαβε πριν από επτά περίπου χρόνια το τιμόνι της Thenamaris.

Διαβάστε ακόμη:

Αναζητούν προσωπικό και δεν βρίσκουν: 40.000 κενές θέσεις εργασίας πληροφορικάριων και τεχνιτών

Τα σενάρια κινδύνου που αλλάζουν τον κρατικό προϋπολογισμό

Πρόστιμο 100 ευρώ – Γεωργαντάς: Καμία παρακράτηση από μισθό ή σύνταξη – Ποιοι εξαιρούνται (vid)