Ναύλο ρεκορ έκλεισε η ιδιωτική εταιρεία του Ομίλου Βαφειά για μεταφορά φορτίου άνθρακα από τη Ρωσία στην Κίνα με φορτηγό πλοίο της κατηγορίας capesize.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ημερήσιος ναύλος έφτασε τα 170.000 δολαρια! Mε τη ναυλώτρια εταιρεία είναι ευρωπαϊκών συμφερόντων. Πρόκειται για το πλοίο Transworld Navigation μεταφορικής ικανότητας 177.000 τόνων το οποίο ανήκει στην εταιρεία Stealth Maritime του Νίκου Βαφειά.

Ο ναύλος είναι καθ’ όλα νόμιμος αφού οι κυρώσεις της ΕΕ το ρωσικό πετρέλαιο και τον άνθρακα δεν έχουν επισημοποιηθεί –οριστικοποιηθεί.

Την ίδια ώρα μεγάλα κράτη όπως η Κίνα και η Ινδία δεν έχουν προχωρήσει σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ακολουθήσουν την πολιτική των δυτικών κρατών.

Την περασμένη εβδομάδα ο Νίκος Βαφειάς γιορτάζοντας 50 χρόνια έντονης δραστηριότητας και δυναμικής εξέλιξης στη ναυτιλία προχώρησε σε άλλες τέσσερις αγορές πλοίων τους μέσα στους τελευταίους δύο μήνες ανεβάζοντας τα συνολικά αποκτήματα μέσω της Brave Maritime Corp σε συνολικά 20 μέσα στους τελευταίους 12.

Πρόκειται για ένα κρεσέντο επενδύσεων ύψους 650 εκατομμυρίων δολαρίων που εντυπωσιάζει τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα για τη ταχύτητα υλοποίησης και τη δυναμική του.  O όμιλος πλησιάζει να σπάσει το φράγμα των 100 πλοίων.

Διαβάστε ακόμη:

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Και επίσημα στον εφοπλιστή Προκοπίου – Απορρίφθηκε η αίτηση του δήμου Χαϊδαρίου

Koμισιόν: Εύσημα για Ελλάδα, δόση 744 εκατ. ευρώ και στο βάθος… έξοδος από την αυστηρή επιτήρηση

Κόκκαλης: Με νέες δυνάμεις και προοπτικές η INTRALOT έπειτα από την ΑΜΚ