Νέα παραγγελία για τη ναυπήγηση ενός LNG Carrier έβαλε ο Όμιλος Αγγελικούση στις κορεατικές γιάρδες Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ναυλομεσιτικούς οίκους, πρόκειται για ένα πλοίο μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων με κόστος ναυπήγησης τα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Η παραγγελία δόθηκε από την Μaran Gas εταιρεία -βραχίονα του Ομίλου με στόλο από πλοία LNG Carrier.

Το ναυπηγικό πρόγραμμα της Maran εφόσον επισημοποιηθεί η παραγγελία, ανεβαίνει στα 12 νεότευκτα όλα υπό ελληνική σημαία με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2023. Είναι όλα αδελφά πλοία ίδιας χωρητικότητας, 174.000 κυβικών μέτρων.

Η Maran Gas διαθέτει στόλο ο οποίος αποτελείται από 45 LNG Carrier στο νερό. Από τα 45 πλοία τα 40 είναι υπό ελληνική σημαία, ποσοστό 88,8%.

O Όμιλος με επικεφαλής της Μαρία Αγγελικούση έχει σε εξέλιξη ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγικά προγράμματα, με συνολικά 15 πλοία το συνολικό κόστος του oποίου ανέρχεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Όλα τα πλοία είναι εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο.

Τα πλοία του ομίλου ανέρχονται στα 141 συν τα 15 υπό ναυπήγηση ο συνολικός αριθμός ανεβαίνει στα 156.

Διαβάστε ακόμη:

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Απόφαση «σώζει» επιχειρήσεις – Ποιοι επωφελούνται από τις αλλαγές και ποιοι αποκλείονται

Το Πρωθυπουργικό stop στην Αλεξανδρούπολη, τα (μη) νέα για τις υποκλοπές, ο Μασούτης, ο Κρητικός και τα μικρά σούπερ μάρκετ, τα σπίτια του Ελληνικού και η Αρχαιολογία

Ebury: Μήπως το Κογκρέσο κατευθύνεται προς αδιέξοδο; – Τα 4 σενάρια για τις εκλογές στις ΗΠΑ