Ναυτιλία

Πέτρος Παππάς: Κέρδη ρεκόρ για τη Star Bulk 220 εκατ. δολ. το γ’ τρίμηνο 2021

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Από τα 23,4 εκ. το 2020 ποσοστό αύξησης 856%!!! - Ευνοϊκή μακροπρόθεσμη δυναμική προβλέπει ο Έλληνας εφοπλιστής

Καβάλα στο κύμα βρίσκεται η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά, Star Bulk με επικεφαλής τον Πέτρο Παππά. Το γ’ τρίμηνο κατέγραψε ρεκόρ κερδών που έφθασαν τα 200,4 εκατομμύρια δολάρια έναντι μόλις 23,251 εκατομμυρίων δολαρίων το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Τα έσοδα από τις χρονοναυλώσεις των πλοίων ανήλθαν στα 349,3 εκατομμύρια δολάρια με ημερήσια βελτίωση του μέσου όρου των ημερήσιων ναύλων στα 30,626 δολάρια.

“Η εταιρεία συνεχίζει να έχει υγιείς ταμειακές ροές, ενισχύοντας την ρευστότητά της με αποτέλεσμα την επιστροφή κερδών στους επενδυτές της” δήλωσε ο Πέτρος Παππάς σύμφωνα με τον οποίο η Star Bulk δεσμεύεται να ηγηθεί των προσπαθειών για μια βιώσιμη πράσινη ναυτιλία. Οι προσπάθειες αυτές καταγράφονται στην τρίτη ετήσια έκθεση της εταιρείας για το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση.

Η Star Bulk θα διανείμει μέρισμα 1,25 δολ ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο.

Για την εικόνα της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου, ο Πέτρος Παππάς επισημαίνει: «Παρά τη βραχυπρόθεσμη αστάθεια της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου, η συνολική προοπτική για την αγορά παραμένει εποικοδομητική. Η ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και οι αυξημένες δαπάνες για υποδομές οδήγησαν σε υγιή αύξηση της ζήτησης για εμπορεύματα και πρώτες ύλες, η οποία ζήτηση σε συνδυασμό με ένα ιστορικά χαμηλό βιβλίο παραγγελιών, δημιουργούν ευνοϊκή μακροπρόθεσμη δυναμική για τον κλάδο μας”.

Η Star Bulk έχει στόλο από 128 πλοία και ρευστότητα 371,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη:

Προϋπολογισμός: Ανοίγει «χώρος» και για έξτρα παροχές σε 1 μήνα

Oι 5 του Μινιόν, η εθελουσία της Tράπεζας Πειραιώς, το κτίριο του Βωβού και το 77μετρο του δόκτορα

Ακινησία Ι.Χ. φέτος και τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα το 2022