Ναυτιλία

Πλακιωτάκης: Υπό εξέταση οι πληρότητες στα πλοία

  • newsroom


Και ηλεκτρονικά η Δήλωση Υγείας με στόχο την επιτάχυνση της επιβίβασης στα πλοία - Τι είπε ο υπουργός για τις τιμές των εισιτηρίων

Το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι πληρότητες στα πλοία άφησε ανοικτό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ενώ αναφερόμενος στον τουρισμό, δήλωσε ότι “το λιμάνι χθες θύμιζε παλιές καλές εποχές”

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε ότι “η πληρότητα που ισχύει σήμερα είναι 85% στα πλοία με καμπίνες και 80% στα πλοία χωρίς καμπίνες” και απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία τόνισε ότι το υπουργείο παίρνει αποφάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και τα επιδημιολογικά δεδομένα και υπογράμμισε ότι αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία..

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Δήλωση Υγείας πλέον γίνεται και ηλεκτρονικά και όπως είπε με αυτόν τον τρόπο “επιταχύνεται η εξυπηρέτηση και η επιβίβαση στα πλοία”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε κρουαζιερόπλοιο, ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως “υπάρχουν πρωτόκολλα για να εφαρμοστούν, όπως και πέρσι”.

Μιλώντας για την ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι “με το τελευταίο νομοσχέδιο αντιμετωίζουμε την ανάπτυξη με χρηματιδοτικά εργαλεία”

Σχετικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σημείωσε ότι αυτές δεν έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρσι και πρόσθεσε ότι έχουμε στηρίξει την ακτοπλοΐα και με άμεσες χρηματοδοτήσεις”. Τόνισε ακόμα ότι λόγω της πανδημίας οι ζημιές στην ακτοπλοΐα είναι πάνω από 200 εκατ. ευρώ και σημείωσε ότι είναι σημαντικό να στηρίξουμε την βιωσιμότητα του συγκεκριμένου κλάδου.

Διαβάστε ακόμα:

Γολγοθάς η εξυπηρέτηση από τον ΕΦΚΑ

«Κούρεμα χρεών»: Πώς θα κάνετε τη ρύθμιση για οφειλές έως 420 δόσεις – Αναλυτικά η διαδικασία

Κύμα ανακαινίσεων σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτήρια έως το 2025