Ναυτιλία

Πλακιωτάκης: Συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας υπέγραψαν Ελλάδα και Σαουδική Αραβία

  • newsroom


Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υπουργός Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Σαουδικής Αραβίας, Saleh Al-Jasser

«Συμφωνία Συνεργασίας Μεταξύ Της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και Της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας Στον Τομέα των Θαλασσίων Μεταφορών», υπεγράφη σήμερα στο Λονδίνο.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υπουργός Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Σαουδικής Αραβίας, Saleh Al-Jasser.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σχολιάζοντας τη νέα αυτή συμφωνία, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του υπογράμμισε ότι μέσω αυτής διαμορφώνεται ένα σταθερό και αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο συνεργασίας.

«Η συμφωνία αυτή, είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, αναβαθμίζει σημαντικά τις ναυτιλιακές σχέσεις των δύο χωρών και αποτελεί το εφαλτήριο για την περαιτέρω εμβάθυνση μιας στρατηγικής σχέσης συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η υπογραφή της συμφωνίας αποτελούσε σταθερή και διαχρονική προτεραιότητα και για τις δύο χώρες ήδη από το 2013 και είναι αποτέλεσμα της ισχυρής πολιτικής βούλησης για εμβάθυνση της εποικοδομητικής συνεργασίας τους.

Αποτελεί δε το επιστέγασμα των ισχυρών δεσμών των δύο χωρών σε πολιτικό και εμπορικό επίπεδο και επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο τις άριστες διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Απλοποίηση έκδοσης ΑΦΜ για πολυκατοικίες

Amazon Web Services (AWS): «Ήρθαμε γιατί η Ελλάδα άλλαξε νοοτροπία»

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Διπλωματικό μποϋκοτάζ και από την Αυστραλία προς το Πεκίνο