Στο προσκήνιο της δημοσιότητας βρέθηκε πριν από δύο ημέρες ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου και αιτία ήταν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Υπήρξε απεμπλοκή για τη μεταβίβαση των ναυπηγείων στην εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» έναντι του ποσού των 37.316.041 ευρώ, καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδια να επιλύσει τη διένεξη που έχει ανακύψει μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της “ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.” (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Ο Γιώργος Προκοπίου επιχειρηματίας με μεγάλη εμπειρία, ναι μεν είδε την επένδυσή του να ξεμπλοκάρει όμως παραμένει επιφυλακτικός έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newmoney.gr χθες παρέστη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Στέλλα- Αλεξία Μάντζαρη της A.S.Marine LTD στο εστιατόριο Dionysos Zonar’s που βρίσκεται στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης όπου τιμήθηκε ο γιατρός-γενετιστής Δρ Λεωνίδας Κ. Πλατανιάς και ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζόρτζ Τσούνης.

Μεταξύ των προσκεκλημένων εκτός του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, ήταν ο Συμεών Παληός, ο Γιώργος Προκοπίου, ο Γιώργος Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, o Xαράλαμπος Σημαντώνης πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας μικρών Αποστάσεων, η Έλπη Πετράκη πρόεδρος της WISTA Hellas, ο Δημήτρης Μελισσανίδης , ο Κώστας Ρόκκος, ο Σπύρος Βαμβακάς.

Σε πηγαδάκι που σχηματίστηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης άρχισε συζήτηση για τα ναυπηγεία. Ο Χαράλαμπος Σημαντώνης ενημέρωσε τον Γιώργο Προκοπίου για ένα παλαιότερο επενδυτικό ναυπηγικό σχέδιο της ΕΕ, το Γιούνκερ Plan από το οποίο το 2015 η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ μέσω της European Investment Bank για τη ναυπήγηση πράσινων πλοίων για τη Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων-Short Sea Shipping. Το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε γιατί δεν υπήρχαν τότε ελληνικά ναυπηγεία ικανά να το στηρίξουν. Η έλευση Προκοπίου δίνει ελπίδες.

Ο Έλληνας εφοπλιστής άκουσε όσα είχε να του πει ο Χαράλαμπος Σημαντώνης με ενδιαφέρον και του απάντησε ως εξής:

“Με ενδιαφέρει πολύ το πρόγραμμα αυτό. Όμως θα είμαι σε θέση να το συζητήσω από την ημέρα που θα ανέβω στην πλάτη του… γαϊδάρου”!!!

Κοιτάζοντας ο Έλληνας εφοπλιστής τις απορημένες ματιές της ομήγυρης συνέχισε: “Κοιτάξτε επειδή μιλάμε για την Ελλάδα θέλω να κουνάω τα πόδια μου αφού ανέβω στον γάιδαρο. Όταν ανέβω θα σας ενημερώσω”.

Όταν κάποιος τον ρώτησε αν θα μπορούν να τον βρίσκουν μόλις αναλάβει και επισήμως τα ναυπηγεία απάντησε: “Φυσικά. Εμένα με βρίσκουν και οι λαδάδες μου από τα πλοία”.

Διαβάστε ακόμα:

«Υπερέσοδα» και στα καύσιμα ψάχνει το ΥΠΟΙΚ για να βρει… επίδομα αντλίας

Οι Γερμανοί ξανάρχονται – Ποια ακίνητα αγοράζουν στην Ελλάδα

Ο Σόρος καθησυχάζει… τον Ντράγκι: «Η Ευρώπη είναι πιο δυνατή απ’ όσο νομίζει στο φυσικό αέριο»