Συμφωνία για την πώληση έναντι 596,52 εκατομμυρίων δολαρίων και επαναμίσθωση τριών νεότευκτων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου-LNG carriers, υπέγραψε ο Γιώργος Προκοπίου με την κινεζικών συμφερόντων εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, CDB Leasing.

Τα πλοία, μεταφορικής ικανότητας 200.00 κυβικών μέτρων το καθένα, ναυπηγούνται στις γιάρδες της Hyundai Heavy Industries για λογαριασμό τριών εταιρειών που συστήθηκαν στα Νησιά Μάρσαλ, “ειδικού σκοπού” της Pure Energy Limited, η οποία ανήκει στην οικογένεια του Γιώργου Προκοπίου.

Η CDB PL επαναμίσθωσε τα πλοία στην Pure Energy Limited για περίοδο 10 ετών έναντι 812,7 εκατομμυρίων δολαρίων συμπεριλαμβανομένων 216,2 εκατομμυρίων δολαρίων τόκων μίσθωσης.

Μετά τη λήξη των ναυλοσυμφώνων, θυγατρική εταιρεία της Pure Energy έχει το δικαίωμα να αγοράσει τα πλοία με κόστος που δεν θα υπερβαίνει τα 99,42 εκατομμύρια δολάρια.

Τα τρία πλοία θα είναι παραδοτέα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023 και τον Φεβρουαρίου 2024 αντίστοιχα και κάθε πλοίο κοστίζει 198,8 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή.

Είναι μέρος των συνολικά έξι παραγγελιών που έχει βάλει τα τελευταία δύο χρόνια ο Έλληνας πλοιοκτήτης στα συγκεκριμένα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία.

Τον Μάρτιο του 2022 παρήγγειλε τη ναυπήγηση άλλων τριών LNG carriers ανεβάζοντας το συγκεκριμένο ναυπηγικό πρόγραμμα στα εννέα πλοία αυτής τη κατηγορίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινάει η διανομή δελτίων κοινωνικού τουρισμού και θεάτρου

Σταϊκούρας: Θα υπερβούν τα 10 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης για το 2022

Morgan Stanley: Ταύρος για την ελληνική οικονομία, αυξάνει τις τιμές στόχους για τις τράπεζες (πίνακες)