Ναυτιλία

Seanergy Maritime: Αγορά δύο επιπλέον Ιαπωνικών πλοίων τύπου Capesize συνολικής αξίας USD 55 εκατ.

  • newsroom


Αύξησε τον στόλο στα 14 Capesize πλοία με συνολική χωρητικότητα 2,5 εκατομμύρια DWT

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία αγοράς δύο επιπλέον Capesize πλοίων. Με την παράδοσή τους, ο στόλος της Εταιρείας θα αυξηθεί στα 14 Capesize πλοία και η συνολική μεταφορική ικανότητα θα ανέλθει σε 2,5 εκατομμύρια dwt περίπου.

Το πρώτο πλοίο κατασκευάστηκε το 2013 στην Mitsui της Ιαπωνίας, έχει χωρητικότητα 176.000 dwt περίπου και θα μετονομαστεί σε M/V Flagship. Το δεύτερο πλοίο κατασκευάστηκε το 2010 στην Imabari της Ιαπωνίας, έχει χωρητικότητα 182.000 dwt περίπου και θα μετονομαστεί σε M/V Patriotship. Η παράδοση των νέων πλοίων είναι άμεση και αναμένεται στα μέσα του δεύτερου τριμήνου του 2021. Η συνολική αξία αγοράς ανέρχεται στα 55 εκατ. δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την απόκτηση δύο ακόμα Capesize πλοίων, κατασκευασμένα σε διεθνούς φήμης ναυπηγεία της Ιαπωνίας, τα οποία αυξάνουν σημαντικά τη μεταφορική δυναμική του στόλου μας στα 2,5 εκατ. dwt. Από την αρχή του 2021, η συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου της Εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 28% περίπου.

Όλα τα νέα πλοία αναμένεται να μας παραδοθούν άμεσα, εν μέσω αυξανόμενης αγοράς των Capesizes. Τα επίπεδα των ναύλων για το 2021 είναι εμφανώς βελτιωμένα σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών και οι προοπτικές της Capesize αγοράς είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τα επόμενα χρόνια. Η Seanergy βρίσκεται στη βέλτιστη θέση να επωφεληθεί από την άνοδο της αγοράς, καθώς με την προσθήκη και των νέων πλοίων, το σύνολο του στόλου θα είναι ναυλωμένο spot ή χρονοναυλωμένο στον BCI – Baltic Capesize Index.

Από την αρχή του 2021, έχουμε συμφωνήσει ή ολοκληρώσει επιτυχώς σημαντικό αριθμό συναλλαγών  προσθέτοντας αξία για τους μετόχους μας και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε συναλλαγές με στόχο την περαιτέρω αύξηση της αξίας της Εταιρείας μας».

Διαβάστε ακόμη:

PwC: Εξαγορές και συγχωνεύσεις άνω των 2 δισ. στην Ελλάδα το 2021- Επιπλέον 1,5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις

Ακίνητα: Πώς θα κερδίσετε την έκπτωση φόρου έως 1.600 ευρώ

Eλλάκτωρ: Πιεστικά τα προβλήματα ρευστότητας, αναγκαία η αύξηση κεφαλαίου

Απόρρητο Απόρρητο