Ναυτιλία

Seanergy Maritime Holdings: Ανακοινώνει αύξηση κεφαλαίου ύψους $75.000.000

  • newsroom


Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesiz

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (η “Εταιρεία”, ή “Seanergy”) (NASDAQ: SHIP) ανακοίνωσε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Η έκδοση των 44,2 εκατ. νέων μετοχών πραγματοποιήθηκε κατόπιν ισχυρής ζήτησης σε θεσμικούς επενδυτές στην τιμή των 1.70$ ανά μετοχή.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση για την αγορά του δωδέκατου capesize πλοίου μας, πετυχαίνουμε μία σημαντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 75 εκατ. δολαρίων με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. Η έκδοση αυτή υπερκαλύφθηκε από τους επενδυτές και αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης για την Εταιρεία μας. Τα νέα κεφάλαια σε συνδυασμό με την ήδη ισχυρή ρευστότητα της Εταιρείας αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για νέες επενδύσεις πλοίων, καθώς και περαιτέρω μείωση δανεισμού.

Όπως αναφέραμε, οι προοπτικές της αγοράς των capesizes για το 2021 είναι εμφανώς βελτιωμένες με τα επίπεδα των ναύλων για το πρώτο τρίμηνο του 2021 να είναι αυξημένα κατά 60% σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 5 ετών. Η Seanergy βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση να αποκομίσει σημαντικά κέρδη από την ανοδική πορεία της αγοράς.»

Σχετικά με την Seanergy Maritime Holdings Corp.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Με την παράδοση του νέου πλοίου, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 12 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 2.103.042 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 12,2 περίπου έτη.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό ”SHIP”.

Διαβάστε ακόμη:

Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική – Στη μάχη Στρατός, ΕΜΑΚ και ΔΕΔΔΗΕ

Τηλεμάρκετινγκ Α.Ε: Η πρωτοπόρα… «ελληνική Amazon» αντιμέτωπη με αναταράξεις

Εμβολιασμοί: Ξεκινά ξανά το πρόγραμμα – Τα ραντεβού που αναβάλλονται

Απόρρητο Απόρρητο