Ναυτιλία

Seanergy Maritime Holdings: Απέκτησε το 17ο Capesize πλοίο – Άμεση χρονοναύλωση στα $31.750 την ημέρα

  • newsroom


To M/V Worldship είναι η 6η προσθήκη Capesize που ολοκλήρωσε επιτυχώς η Εταιρεία εντός του 2021 - Τι δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας

Την παραλαβή του 6η Capesize πλοίου εντός του 2021 με την ταυτόχρονη χρονοναύλωσή του ανακοίνωσε η Seanergy Maritime Holdings.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ενημέρωση, η Seanergy Maritime Holdings Corp.  ανακοίνωσε την παραλαβή του Capesize πλοίου M/V Worldship, χωρητικότητας 181,415 dwt και κατασκευής 2012 στο Imabari της Ιαπωνίας.

To M/V Worldship είναι η 6η προσθήκη Capesize που ολοκλήρωσε επιτυχώς η Εταιρεία εντός του 2021.

Το πλοίο παραδόθηκε ήδη στους ναυλωτές για χρονοναύλωση διάρκειας περίπου 12 έως 16 μηνών και ημερήσιο σταθερό ναύλο που ανέρχεται στα 31.750 δολάρια.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνω την προσθήκη του 17ου Capesize πλοίου στον κατ’ εξοχήν Capesize στόλο μας και την ταυτόχρονη έναρξη της χρονοναύλωσής του. Με την παράδοσή του στο ναυλωτή, το 94% του στόλου μας είναι χρονοναυλωμένο σε περίοδο, εκ των οποίων το 87% σε index-linked time charters.

Η αγορά των Capesize βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 11 ετών, γεγονός που επιβεβαιώνει την εμπορική στρατηγική που ακολουθήσαμε.

Βάσει των μεγεθών προσφοράς-ζήτησης που επικρατούν στην αγορά των capes αυτή τη στιγμή, παραμένουμε σίγουροι για τις προοπτικές της αγοράς και για τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά με την Seanergy Maritime Holdings Corp.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Με την παράδοση του M/V Leadership στον νέο ιδιοκτήτη, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 16 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 2.829.630 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 11,5 περίπου έτη.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό ”SHIP”.

Διαβάστε ακόμα: 

Τρόφιμα: Πού κυμάνθηκαν οι τιμές από τις αρχές του 2021 (πίνακες)

Σκάνδαλο Theranos: Από τη χλιδή στο εδώλιο – Ξεκίνησε η δίκη της Ελίζαμπεθ Χολμς

MAVA – Renault: Άλλαξε χέρια το εμβληματικό ακίνητο στη Νέα Φιλαδέλφεια (pic)