Στον Μώλο της ΔΕΗ στον Πειραιά βρίσκονται από σήμερα το μεσημέρι τα τρία υπερσύγχρονα ταχύπλοα του Ομίλου Attica τα Αero Catamaran, τα οποία θα ξεκινήσουν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό από την προσεχή Δευτέρα 8 Αυγούστου.

Σήμερα αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκφόρτωσης του ενός και αύριο θα ακολουθήσουν τα άλλα δύο.

Τη μεταφορά των τριών catamaran από τη Νορβηγία, όπου ναυπηγήθηκαν με πλοίο, ανέλαβε η πλέον εξειδικευμένη εταιρεία στη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα, η Golden Cargo, η οποία ναύλωσε ειδικό heavy lift πλοίο.

Θα καλύψουν τις συνδέσεις από Πειραιά για Αγκίστρι, Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες, Πόρτο Χέλι με έως 17 καθημερινά δρομολόγια, αντικαθιστώντας παλαιότερης τεχνολογίας πλοία του Ομίλου στους συγκεκριμένους προορισμούς.

Η εταιρεία θα υπερδιπλασιάσει τα δρομολόγια προς την Αίγινα και το Αγκίστρι, ενώ προς τους άλλους προορισμούς η συχνότητα θα είναι ίδια με την υπάρχουσα.

Στόχος της Αttica Group είναι να αυξήσει την επιβατική κίνηση στον Αργοσαρωνικό κατά 25%, ήτοι κατά περίπου 1,3 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Οι γραμμές του Αργοσαρωνικού, χωρίς να υπολογίζονται οι γραμμές της Σαλαμίνας, εξυπηρετούν περίπου 2,5 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, ενώ ο τζίρος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Brødrene Aa της Νορβηγίας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο κερδίζουν οι τράπεζες από την αύξηση των επιτοκίων

Μεγάλη πτώση για το πετρέλαιο – Ανησυχία για τη διεθνή ζήτηση (upd)

Saudi Aramco: Συμφωνία $2,65 δισ. για την εξαγορά της μονάδας λιπαντικών της Valvoline