Στην εξαγορά του τμήματος διεθνών προϊόντων της Valvoline που παράγει λιπαντικά και χημικά προϊόντα για αυτοκίνητα, προχωρά η Saudi Aramco.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμφωνία ανέρχεται στα 2,65 δισ. δολάρια, ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Valvoline θα πραγματοποιηθεί μόνο με μετρητά.

Όπως δήλωσε ο Mohammed Al Qahtani εκ μέρους της σαουδαραβικής εταιρείας, η επιχείρηση «ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική ανάπτυξης της Saudi Aramco για τα λιπαντικά».

Η συμφωνία για την εξαγορά θα επιτρέψει στη Saudi Aramco να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά πετροχημικών προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα της WSJ στα τέλη Μαΐου ανέφερε ότι η Saudi Aramco είχε ήδη προσεγγίσει τη Valvoline για την εξαγορά μίας μονάδας, ενώ το Reuters ανέφερε ότι η Saudi Aramco ενδιαφερόταν για την εξαγορά του τμήματος διεθνών προϊόντων.

H Valvoline είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής υγρών μπαταρίας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο, ενώ πέρυσι αποφάσισε να διαχωρίσει τις λιανικές υπηρεσίες από το τμήμα διεθνών προϊόντων.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο κερδίζουν οι τράπεζες από την αύξηση των επιτοκίων

Η κλωστοϋφαντουργία στην Ελλάδα αναγεννιέται – Το παράδειγμα της Ναυπάκτου (pics)

Μεγάλη πτώση για το πετρέλαιο – Ανησυχία για τη διεθνή ζήτηση (upd)